Maandag 26/09/2022

Brugpensioen

Nog steeds geen duidelijkheid over 'aangepaste beschikbaarheid' bruggepensioneerden

Minister van Werk Kris Peeters. Beeld BELGA
Minister van Werk Kris Peeters.Beeld BELGA

Jongere bruggepensioneerden in recente herstructureringen zullen dan toch maar tot 58 beschikbaar moeten blijven voor een baan. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) belooft zijn ontwerpen van Koninklijk Besluit daarover aan te passen. Dat meldt de VRT. Maar volgens de vakbonden blijft de onduidelijkheid groot.

JC

Eerder dit jaar besliste de regering dat SWT'ers, de vroegere bruggepensioneerden, voortaan langer beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt. Voor wie op dat moment al voor SWT gekozen had in het kader van recente herstructureringen, zouden de oude regels blijven gelden.

In de ontwerp-KB's van minister Peeters bleek echter dat de overgangsmaatregel niet van toepassing was voor jongere SWT'ers bij Ford Genk en Delhaize. Zij zouden toch beschikbaar moeten blijven tot 65 jaar. "Dat is tegenstrijdig met het akkoord dat toen werd afgesloten en met de signalen die we eerst kregen", reageerde Koen Meesters van het ACV op Radio 1.

Uiteindelijk bleek het om een foutje te gaan, aldus Peeters. Hij reageerde door te beloven dat de regering zich zal houden aan haar beloftes. "Het is altijd de bedoeling geweest van de regering om zich te houden aan de tekst van het akkoord. Dit bewijst onder meer het belang van het beheerscomité van de RVA, om dergelijke technische opmerkingen te signaleren. Dit gaat dus om een technische correctie, die we uiteraard zullen rechtzetten", luidt het.

Verschillen per gewest

Toch blijft er volgens de bonden nog veel onduidelijkheid over de aangepaste beschikbaarheid van SWT'ers en oudere werklozen. Dat concluderen ze na een bijeenkomst van het beheerscomité van de RVA, waarop de ontwerp-KB's ter advies werden voorgelegd.

ACV, ABVV en ACLVB hekelen onder andere dat de invulling van de aangepaste beschikbaarheid zal verschillen van gewest tot gewest. Zo zal het aan de gewestelijke arbeidsbemiddelingsdiensten (VDAB in Vlaanderen) zijn om een individueel actieplan aan te bieden. Dat kan bijvoorbeeld een opleiding zijn. Na één jaar volgt een evaluatie. Wie niet positief meewerkt, krijgt een sanctie.

"De verschillende invulling zal tot onbeheersbare situaties leiden in ondernemingen met werknemers uit verschillende gewesten of met zetels in verschillende gewesten. Kunnen de bemiddelingsdiensten bovendien garanderen dat deze mensen een fatsoenlijke 'aangepaste' begeleiding krijgen?", luidt het in een gemeenschappelijk persbericht.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234