Donderdag 01/12/2022

'Nog even en we vinden geen onthaalouders meer'

'Schrijnend', zo noemt vakbondsvrouw Fatiha Dahmani de toestand van onthaalmoeders. Eerder deze week werd aangekondigd dat er 2.300 plaatsen in de kinderopvang bijkomen, maar gisteren bleek dat voor elke twee plaatsen extra, er eentje verdwijnt (DM 30/09). Onthaalouder is een hondenstiel: 'Nog even en we vinden niemand meer'.

De cijfers van Mieke Vogels (Groen!) waren onthutsend: er kwamen in de eerste zes maanden van dit jaar 1.354 plaatsen bij, maar er verdwenen er ook 658. De kinderdagverblijven vinden nog wel personeel, meent Fatiha Dahmani, nationaal verantwoordelijk kinderopvang bij vakbond LBC-NVK, maar bij onthaalouders ligt het anders. "Een onthaalmoeder heeft het eens helemaal voor mij uitgerekend", zegt Dahmani. "Ze krijgt gemiddeld een onkostenvergoeding van 1.200 euro per maand. Ze geeft elke maand 350 euro uit aan eten, verzorging, elektriciteit, speelgoed... Dat wil zeggen dat ze 850 euro per maand overhoudt. En dat voor werkweken van zowat 60 uur. Bij veel onthaalouders arriveert het eerste kindje 's ochtends rond 6.30 uur en is het laatste pas om 18.30 uur 's avonds de deur uit."

"Vroeger was een job als onthaalmoeder voor velen bijna vrijwilligerswerk", vervolgt Dahmani. "Ze pasten op kinderen en deden ondertussen hun huishouden. Maar die generatie is bijna verdwenen. Er is een professionalisering aan de gang en dat is goed, maar het heeft ook gevolgen. Het is een echte job en die moet een echt statuut hebben. Wat ook een rol speelt: echtscheidingen. Hoe meer onthaalmoeders scheiden, hoe minder er zijn. De job is enkel leefbaar als je een partner met een vast inkomen hebt."

En dan zijn er nog de eisen die almaar strenger worden. Bedden mogen niet te hoog of te laag zijn, matrassen moeten een bepaalde dikte hebben en ga zo maar verder. "Ik zeg niet dat dat niet belangrijk is", zegt Dahmani, "maar het vergt wel een investering. De eenmalige starterspremie van 500 euro is zeker niet voldoende. Vraag is of mensen bereid zijn die investering te doen als je ziet wat er tegenover staat."

Maar het is niet alleen het financiële dat afschrikt, zo meent Leen Dubois van Kind & Gezin. "Het is een heel intensieve job", zegt ze. "Geïsoleerd ook vaak. Veel onthaalouders werken alleen, zonder collega. Het nieuwe decreet zal daar een betere opvang voorzien. We hebben ook de indruk dat steeds meer onthaalmoeders de job voor een paar jaar doen en dan overschakelen. Dat is een trend die je in heel de maatschappij ziet: mensen blijven niet meer voor 30 jaar hetzelfde werk doen."

Oplossing: beter statuut

De oplossing is simpel, meent Dahmani: een beter statuut. "Onthaalouders hebben nu wel al recht op een ziekte-uitkering, maar nog niet op vakantiegeld", zegt ze. "Als ze sluiten, verdienen ze niks. Een écht loon, waarop dan ook belastingen betaald moeten worden, zou veel beter zijn dan een onkostenvergoeding waar je niet mee kunt rondkomen."

Kind & Gezin nuanceert de cijfers van Vogels enigszins: de verhouding starters versus stoppers zou niet hoger liggen dan andere jaren. Bovendien zouden er al sinds het actieplan van maart, waarbij iets betere financiële voorwaarden uitgewerkt werden, minder opgevers zijn.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234