Column

Niet meer met psychologen naar bed gaan, mopper ik binnen­smonds

1 © Bob Van Mol

Anaïs Van Ertvelde is historica en podcaster bij Vuile Lakens. Elke twee weken schrijft ze in Zeno over lichamen, seks, macht, kwetsbaarheid en verzet.

Share

Het scherm vult zich met een waslijst aan karakter­gebreken die opmerkelijk specifiek zijn, zo na een keer of twee seks

Zijn hoofd, door de flou artistique nauwelijks herkenbaar op die nieuwe profiel­foto, verschijnt in de rechterbovenhoek van mijn scherm. Het groene bolletje blinkt verleidelijk. Ik vermoed dat Facebook er een minnaar­-algoritme op na houdt dat ik liever vandaag dan morgen afgeschaft zie.

Daar klik ik het gespreks­hokje al open, rol door alles wat getypt werd en kauw als een tiener met te veel tijd op nog één snedig geformuleerde zin. Ik kijk even op naar de vriendin die tegenover me zit en wel aan het werk is. ‘Afsluiten die handel, Van Ertvelde, en voortdoen met je onderzoeks­paper’ zou ze me toeknorren als ze wist waar ik mee bezig was.

Drie doorloop­punten doemen op. Mooi, de beslissing wordt voor mij genomen. Aan de andere kant blonk het bolletje ook. Helaas vult het scherm zich niet met zoete woorden, maar met een waslijst aan karakter­gebreken die opmerkelijk specifiek zijn zo na een keer of twee seks. (Over)gevoelig en tegelijkertijd onaanraakbaar, luidt het verdict.

“Doe me eraan denken dat ik niet meer met psychologen naar bed ga”, mopper ik binnen­smonds. “Fuck de sapio­seksuele aantrekkingskracht, volgende keer een ambachts­man van weinig woorden. Een keramiste die prachtige kommen uit haar lange vingers puurt. Een bakker van houtoven­pizza’s misschien.”

nieuws

cult

zine