Vrijdag 15/11/2019

Niemand heeft veel zin in play-off II (behalve Gent)

KV MECHELEN

'Lang meedoen voor eerste plaats'

Franky Vercauteren was de voorbije weken duidelijk over de ambities van Malinwa tijdens de play-offs. "De ploeg moet er absoluut voor gaan en we willen zolang mogelijk meegaan in de strijd voor de eerste plaats. Ik zal er over waken dat de groep niet te nonchalant of ongeïnteresseerd op het veld staat. Dat kunnen ze niet maken tegenover de supporters. Zij zijn ons blijven steunen tijdens de moeilijke momenten. Veel publiek opent trouwens perspectieven voor de toekomst van de club."

LIERSE

'Kansen voor academiejongeren'

Stanley Menzo gaf aan dat Lierse ook in de play-offs zal spelen om te winnen. "Maar tegelijk zal ik regelmatig 'andere' jongens aan bod laten komen", vertelde de trainer. Menzo gaf ook aan rekening te zullen houden met het project van Lierse en voorzitter Maged Samy. De Belgische en Egyptische voetbalacademies die Samy sinds vijf jaar financiert, zijn een investering die zijn vruchten begint af te werpen. "In play-off II zullen enkele jongeren de kans krijgen om te tonen hoe ver ze staan."

KV OOSTENDE

'Zien waar het schip strandt'

Fred Vanderbiest is er de trainer niet naar om de teugels te laten vieren. Voor KV Oostende zijn de zes play-off-duels geenszins een verplichte nummertje en van experimenteren is volgens de KVO-coach geen sprake. Tegelijk heeft de kustploeg geen doel meer voor ogen. "We zien wel waar het schip strandt", aldus Vanderbiest. "Niets moet, we zitten in een bevoorrechte positie. We zullen de lijn van de reguliere competitie proberen door te trekken."

WAASLAND-BEVEREN

'Denken aan volgend jaar'

Op de valreep verzekerde Waasland-Beveren zich van het behoud. Play-off II is een extraatje dat Bob Peeters niet zomaar wil weggooien. "Maar ik zou een slechte trainer zijn als ik niet ook al met volgend seizoen zou bezig zijn", vertelde Peeters. Hij wil jongens die minder gespeeld hebben de kans geven om zich te tonen en enkele jongeren laten proeven van het grote werk. "We moeten ons huiswerk op tijd maken, zodat we niet op het laatste moment nog per video spelers moeten kopen."

CERCLE BRUGGE

'Deel voorbereiding op volgend seizoen'

De spelers van Cercle Brugge kregen vorige week een weekje verlof. Veelzeggend, niet? "Niet dat we geen ambitie hebben, maar we willen het functioneel houden", klinkt het bij coach Lorenzo Staelens, die de play-offs ziet als een stuk van de voorbereiding op volgend seizoen. "Niet dat ik er opeens tien jongeren ga ingooien." Veel zal afhangen van de eerste drie duels. "Daarin zullen we er wel voor gaan, zij het met enkele testmomenten ingebouwd. Vallen de resultaten mee, dan kunnen we zeggen 'We gaan ervoor'. Zoniet, dan trekken we volledig de kaart van de jeugd."

CHARLEROI

'Spektakel brengen voor fans'

Charleroi neemt zijn deelname aan play-off II ernstig op. "We willen bewijzen dat we om het behoud moesten strijden omwille van een gebrek aan ervaring en niet door een gebrek aan kwaliteit. We willen in de eerste plaats spektakel brengen voor onze supporters. Het zou niet correct zijn om niet tot het uiterste te gaan. Het is de bedoeling om zo ver mogelijk te geraken. Daarom zal ik altijd voor de beste ploeg van het moment kiezen. Pas als de eerste plaats in onze poule niet meer haalbaar is, krijgen een aantal jonge talentvolle spelers hun kans."

KV KORTRIJK

'Bij snelle uitschakeling aan jongeren'

Hein Vanhaezebrouck start met de beste bedoelingen aan play-off II, al zijn ze volgens hem minder belangrijk en minder interessant. "We gaan proberen om daar goed in te starten om tot het einde door te gaan", aldus de trainer van KV Kortrijk. Vooral de eerste wedstrijden worden belangrijk, volgens hem. "Zijn we al vroeg uitgeschakeld, dan kunnen we misschien enkele jongeren laten spelen." Op basis van de reguliere competitie zou KVK favoriet moeten zijn in hun poule, maar die rol schuift hij door naar Charleroi. "Momenteel is dat de beste ploeg."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234