Zondag 07/03/2021

Never Been Kissed

Regisseur Raja Gosnell

Huurvideo

Romantische komedie - 20th Century Fox HE Release 26 april

Metamorfose

De vijfentwintigjarige Josie Geller (Drew Barrymore) is een grijze muis. Ze werkt als eindredactrice bij een krant en, alhoewel ze een ware taalmaniak is, staat ze nog steeds te popelen om haar eerste échte journalistieke opdracht binnen te halen. Als de grote krantenbaas haar op een redactievergadering aanduidt om een reeks artikelen te schrijven die handelen over het hedendaagse Amerikaanse schoolleven, grijpt Josie haar kans. Vermomd als jongere, weet onze onderzoeksjournaliste zich in te schrijven in een middelbare school. Haar eigen schoolleven komt hierdoor opnieuw aan de oppervlakte. Net als toen, blijkt het ook nu niet gemakkelijk voor het meisje om leuk gevonden te worden. Ze sluit zich aan bij de groep buitenbeentjes, terwijl van haar verwacht wordt het sappige verhaal van de 'populairen' te brengen. Daarbij komt nog dat ze stilaan romantische gevoelens gaat koesteren voor haar leraar Engels, Mr. Coulson (Michael Vartan). Dit alles is niet naar de zin van de hoofdredactie. Josie roept - ten langen leste - de hulp van haar gesjeesde doch coole broer Rob in (David Arquette). Via hem weet ze het tot grave griet te schoppen. Maar, is ze dat dan ook werkelijk? Met bloemetjes en bijtjes op de achtergrond, hangt er noodgedwongen romantiek in de lucht. Barrymore parodieert de grijze muis en bestaat als grave griet. Dat naïeve 'alles-komt-goed-gevoel', waarom zouden we het willen verliezen?

HHHHH

Huurvideo

Get Real

Regisseur Simon Shore

Drama - Homescreen

Release 26 april

Steven Carter (Ben Silverstone) is niet alleen zestien, de gezegende leeftijd waarop hormonen in elk tienerleven een prominente rol gaan spelen, de jongen heeft ook een probleem. Alleen aan zijn buurmeisje Linda (Charlotte Brittain) durft hij te vertellen dat hij 'anders geaard' is. Alhoewel hij thuis en in de klas de schijn perfect hoog weet te houden, wordt hij toch, net als bijna alle meisjes op school, verliefd op de knappe John Dixon (Brad Gorton). Deze laatstejaars - kampioen op de atletiekbaan - wil, net als zijn vader, in Oxford gaan studeren en heeft verkering met het plaatselijke lingeriemodel, ene Christina. Groot is dan ook Stevens verbazing als hij John op een middag in het park tegen het lijf loopt, precies daar waar de 'jongens die van jongens houden' elkaar plegen te ontmoeten. Helemaal in de war over zijn gevoelens zoekt en vindt onze sportheld troost bij Steven. Deze laatste is overgelukkig met de relatie, en wil eens en voor altijd een einde maken aan de hypocrisie. Wie leeft er niet mee met iemand die zijn ziel blootlegt? Empathie is in dit verhaal het sleutelwoord. Hier en daar misschien iets te educatief in het opzet, maar over de hele lijn geloofwaardig.HHHHH

Huurvideo

Rear Window

Regisseur Jeff Bleckner

Thriller

Laurus Entertainment

Release 26 april, videopremière

Aan het gestroomlijnde leventje van architect Jason Kemp (Christopher Reeve) komt abrupt een einde als hij verlamd raakt bij een auto-ongeval. Met de nodige revalidatie en het vele geld dat hij uitgeeft om zijn loft aangepast in te richten, probeert Kemp er terug bovenop te komen. Hij krijgt voor zijn ontwerpwerk de hulp van een bevallige assistente: Claudia (Daryl Hannah). Om de tijd te verdrijven, begint Kemp zijn buren in het appartementsgebouw tegenover zijn flat met hoogtechnologische apparatuur te bespieden. Op een nacht denkt hij getuige te zijn van een moord, maar niemand gelooft zijn verhaal, ook de politie niet. Toch zet Kemp, met medewerking van Claudia, hardnekkig door. Ook als de vrouw waarvan hij dacht dat ze dood was, opnieuw lijkt op te duiken. Oneerbiedig gezegd staat en valt deze tv-remake van Hitchcocks meesterwerk met de acteerprestatie van Reeve. Niet dat de man iets te verwijten valt, maar vervelend voyeuristisch lijkt ons het alibi dat Reeve in werkelijkheid ook aan stoel en apparaten gekluisterd is.

HHHHH

Huurvideo

A Murder on Shadow Mountain

Regisseur Richard Lowry

Thriller - 20th Century Fox HE

Release 26 april, videopremière

Als huisvader en toegewijde echtgenoot Denny Traynor (Peter Coyote) door de politie wordt opgepakt, vermoedt zijn vrouw Barbara (Michele Lee) dat er een vergissing in het spel is. Haar eega wordt namelijk beschuldigd van een zevenentwintig jaar oude moord op een man. De plaats van de misdaad zou zich bevinden in de staat Oregon, een plek waar Denny beweert nooit verbleven te hebben. Maar, er duikt een getuige op: een vrouw die, ten tijde van het voorval, een lift heeft gekregen van de (later) vermoorde man in het gezelschap van Denny, herkenbaar aan zijn tattoo. Ontzet over deze verklaringen begint Barbara's geloof te wankelen. Ze smeekt Denny haar de waarheid - en niets dan de waarheid - te vertellen. Hieruit blijkt dat er sprake is van een tweede getuige, de enige die Denny's naam kan zuiveren, diegene naar wie Barbara op zoek moet. Gebaseerd op waar gebeurde feiten, draagt dit geteleviseerde verhaal amper bij tot het begrijpen van de spijtige gebeurtenis. Wie een lift aanvaardt van een flagrant onguur persoon, moet van niets versteld staan. Of spreekt hier de misantroop?HHHHH

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234