nevele
Naast het gemeentehuis van Nevele opende in mei bistro/tearoom Tantes. De naam verwijst naar de roman van Cyriel Buysse, die hier werd geboren en meer dan 30 jaar woonde.
Aan het roer van Tantes staan geen drie zure zussen zoals bij Buysse, maar het blijft wel in de familie: chef-kok Pieter roert in de potten, zijn vader Jo en zijn vriendin Alana bedienen. Hun opzet? De Nevelse horeca nieuw leven inblazen met de betere Belgisch-Franse bistrokeuken à la carte, dagelijks een lunch voor € 17 en vers gebak. Lunchen kan niet vandaag, dus duiken we vol goesting in de kaart.
Bij de kirr (€ 5) en picon vin blanc (€ 7,60) laten we nobashigarnalen (€ 10) aanrukken, tien stevige jongens in een gepaneerd jasje. Als dip komt er een cocktailsaus bij: lekker bij gekookte garnalen, maar een mismatch met gefrituurde. Gelukkig kwam er nog een hapje - haring met kerstomaat en avocado - want op het hoofdgerecht blijkt het drie kwartier wachten.
Net wanneer onze wijn, een Limoux (€ 4,10), op is, arriveert het vervolg: aan de overkant twee stukken leng met rijst en een groentecurry met spinazie, tuinbonen, erwtjes, koriander en sesamzaadjes (€ 26). Smakelijke vis, maar zonde van de veel te zoute curry. Mijn vier sneden picanharund (€ 22,60) smaken subliem: mooi bruin, heerlijk vetlaagje, eenvoudig gekruid, en zo mals dat ik er bijna in blijf. De frieten missen beet, het slaatje is té simpel, maar vooral op de bearnaise (€ 2) knap ik af: goed van temperatuur en consistentie, maar mierzoet en amper te eten. Met koffie (€2,20) en een ontgoochelende structuur van chocolade (chocomousse met amandelfeuilletine en perziksorbet) erbij, betalen we net geen € 100: té veel voor wat op ons bord kwam. Niets dan lof voor de bediening en het interieur, maar wil Tantes dit soort prijzen aanrekenen, dan moet de chef een niveautje hoger schakelen.
Voorgerecht: € 14 - € 17
Di, wo en do van 11u tot 17u30, vr en za van 11u tot 21u