Maandag 26/08/2019

Update

Nederlandse politie zoekt verdwenen Jelle Leemans in loods: zoekactie levert niets op

Jelle Leemans Beeld David Legreve

De Nederlandse politie heeft vandaag een loods onderzocht in Nispen, een dorp tussen Roosendaal en de Belgische grens, in verband met de verdwijning van de Belg Jelle Leemans. De toen 27-jarige Leemans verdween in november 2013, nadat hij in Roosendaal een afspraak had over een drugsdeal. De politie gaat ervan uit dat de Belg niet meer leeft. De zoekactie leverde niets op.

Het parket van Antwerpen, dat de leiding heeft over het onderzoek maar nauw samenwerkt met de Nederlandse speurders, bevestigde eerder vandaag dat er een "nieuw mogelijk spoor" wordt onderzocht.

Volgens de woordvoerder van de Nederlandse politie, Willem van Hooijdonk, was een recente tip de aanleiding om in de loods te gaan zoeken naar sporen of aanwijzingen. De huidige gebruiker van de loods heeft niets met de verdwijning te maken, benadrukt de woordvoerder.

"Het is voor de nabestaanden natuurlijk een heftige zaak, maar of we daadwerkelijk iets gaan aantreffen is nog maar de vraag'', vertelde van Hooijdonk. Via Twitter liet de politie later weten dat de zoekactie in de loods in Nispen om 15.00 uur is geeindigd en dat er niets is gevonden. "Het ging nochtans op een betrouwbare tip die voldoende verder onderzocht was om betrouwbaar te blijven. We hebben een berg specialisten ter plaatse laten komen, maar nergens een spoor gevonden", aldus Willem Van Hooijdonk van de Nederlandse politie.

Beeld Toon Verheijen

Niet eerste zoektocht

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse politie in West-Brabant op zoek gaat naar Jelle Leemans. Vorige maand vroegen de Nederlanders opnieuw aandacht voor de zaak.

Jelle Leemans verdween op 21 november 2013 op 27-jarige leeftijd. Hij vertrok die dag bij zijn vriendin in Rumst en zou een afspraak gehad hebben, maar met wie is niet duidelijk. Enkele dagen nadien werd zijn wagen, een witte Audi, gevonden in Merksem.

Politie en gerecht gaan ervan uit dat Leemans in Nederland vermoord werd en zijn moordenaars het voertuig diezelfde dag nog terug naar ons land brachten om een dwaalspoor te creëren. De speurders vermoeden dat er iets misliep bij een drugsdeal in de buurt van Roosendaal.

Er werden ook al eens twee Nederlandse verdachten opgepakt, maar die werden in 2014 weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Beeld Toon Verheijen
Beeld Toon Verheijen
Beeld Toon Verheijen
Beeld Marc De Roeck
Beeld Marc De Roeck
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden