Vrijdag 27/01/2023

Media

‘Natuurlijk ben ik heel stom geweest’: Peter Van de Veire reageert op gelekte naaktbeelden

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

Peter Van de Veire heeft voor het eerst in enkele interviews gesproken over de gelekte naaktbeelden die twee maanden geleden van hem verspreid werden. ‘Soms neemt de roekeloosheid het over van het verstand.’

Jan Debackere

“Natuurlijk ben ik heel stom geweest om in mijn blote flikker herkenbaar in beeld te gaan staan. Maar heeft 99 procent van de mensen niet eens iets gedaan waarvan ze later zeiden: ‘Dat hadden we misschien beter niet gedaan’?” In interviews met Humo, waaruit bovenstaande uitspraak komt, en Het Laatste Nieuws heeft MNM-presentator Peter Van de Veire meer uitleg gegeven over de storm waar hij sinds begin september in zat, na het lekken van naaktbeelden. Van de Veire geeft toe een ‘stom kalf’ te zijn geweest, iets wat veel mensen weleens overkomt. “Soms neemt de roekeloosheid het over van het verstand en denken we: fuck it, ik ben onoverwinnelijk”, zegt hij in Humo.

Van de Veire werd net als Stan Van Samang en Sean Dhondt in de val gelokt door een 27-jarige man die zich voordeed als ‘Eveline’. Over hoe de filmpjes tot stand zijn gekomen wil Van de Veire niets kwijt – “dát verhaal behoort echt tot mijn privéleven” –, maar hij heeft het wel over de impact die de zaak had op zijn leven. En die was groot, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Je zit in die windhoos en je denkt: ik geraak hier nooit meer uit. Mensen rond je zeggen ‘het komt goed’ maar dat geloof je niet.”

Maar tijd brengt raad, beseft hij nu, waardoor het onder de omstandigheden opnieuw best goed met hem gaat, ook door de manier waarop hij ermee is omgegaan. “Ik ben niet weggekropen, ik heb erover gepraat op de radio, we maakten er een programma over.”

Van de Veire zegt ook veel te danken te hebben aan vrienden en werk, maar vooral aan zijn thuisfront. Met zijn vrouw heeft hij er lange gesprekken over gehad, zegt hij in Humo. “Mijn vrouw is kinder- en jeugdpsychiater en weet zeer goed dat mensen het vaak moeilijk vinden om hun eigen gedrag en drijfveren te verklaren.” Toen hij haar het verhaal opgebiecht had, was ze vooral erg geschrokken. “En terecht. Ze heeft dus veel vragen gesteld.”

Maar de huwelijksgelofte gaat over goede en slechte dagen en dus wil het koppel dit samen overwinnen. “Wat we hebben, is veel te leuk”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. Al zal er altijd iets blijven hangen. “Er is een soort mentale tattoo gezet bij alletwee die nooit meer zal weggaan.”

Van de Veire, Dhondt en Van Samang hadden de voorbije maanden ook contact met elkaar, zegt hij. “Het feit dat je daar samen in die modderpoel ligt te kronkelen, geeft een soort steun. Dat waren nooit echt lange gesprekken. ‘Hoe gaat het thuis?’ Je trekt je op aan elkaar. We zijn wel geen whatsappgroep begonnen. (lacht)

Over het onderzoek dat nu loopt wil Van de Veire niets kwijt. Al hoopt hij dat het mensen de ogen opent. “Als het onderzoek ervoor kan zorgen dat er een deftig maatschappelijk debat ontstaat en dat mensen twee keer nadenken, denk ik dat het geslaagd is.” (JDB)

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234