gesponsord

Na de pulled pork is er nu ook... pulled duck

Pulled porck was vorige zomer al een heuse hit op festivals. Geserveerd met frietjes en geroosterde groentjes. Maar wat dacht je van pulled duck? Eend is net iets feestelijker en kan je ook serveren tijdens de kerstdagen!

Wat heb je nodig:
800 g eendenborstfilet 
2 el suiker
2 el honing
2 el ketchup
1 el paprikapoeder 
1 el cayennepeper
1/2 el zout
5 cl appelsap 
5 cl whisky
Extra: kant-en-klare slaatjes, sausjes, brood

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de suiker met de honing, de ketchup, het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout. 
Stap 2: Maak ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilet. Besmeer de filets met de marinade. 
Stap 3: Leg het vlees met de velkant naar beneden in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de whisky in de schaal (niet op het vlees) en dek af met aluminiumfolie. Zet het vlees 2 uur in de oven. Schenk er eventueel nog wat appelsap en whiskey bij als het vocht teveel verdampt is. Zet nog 1 uur verder in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en giet het vocht in een potje. Dit kun je bewaren om er later aardappeltjes mee te bakken. 
Stap 4: Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. 

Lekker met kant-en-klare slaatjes, sausjes en broodjes. Zet alles in kleine kommetjes op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Lekker vers & snel op tafel
Dossier Lekker vers & snel op tafel

Lees alle artikels

nieuws

zine