Woensdag 16/06/2021

Morel beschuldigt Verstrepen van vervalsen liefdesmails met Vanhecke

BRUSSEL l Het weekblad Knack pakte gisteren uit met het mailverkeer tussen Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke. De mails zouden de 'liefdesrelatie' tussen beide prominente VB'ers bevestigen, maar volgens de betrokkenen zijn ze vervalst.

De relatie tussen Marie-Rose Morel en voormalig partijvoorzitter Frank Vanhecke zorgt al geruime tijd voor spanningen binnen het VB en ligt indirect mee aan de basis van de voorzitterswissel eerder dit jaar. Morel en Vanhecke loochenden echter steevast het amoureuze aspect van hun relatie. De mails die Knack publiceert, moeten nu bewijzen dat er wel degelijk sprake was van een liefdesrelatie en dat beiden zich bewust waren van de risico's. In nogal pathetische bewoordingen spreken Vanhecke en Morel in de mails hun verboden liefde voor elkaar uit. "Ik zie je graag. Ik zie je graag op een destructieve manier. Allesverterend, niets ontziend, een spoor van vernieling achterlatend ..."

Maar volgens Morel en Vanhecke gaat het om vervalste mails die kaderen in de 'vechtscheiding' en de strijd om het hoederecht waar Morel momenteel in verwikkeld is. "Met het gezever over mijn relatie met Frank Vanhecke moet ik lachen. Iedereen ziet van ver dat het vervalst is", reageert Morel. "Dat men mij in diskrediet wil brengen door te schrijven dat ik mijn mails met '88' onderteken, een symbool voor Heil Hitler, daar til ik wel zwaar aan. Ik heb nu een onderhoud met Rob Verreycken. Die is zelf ook slachtoffer geweest van een 'vechtscheiding' en de beste man om me hiermee verder te helpen. Dat er stappen zullen volgen spreekt voor zich."

Knack heeft het ook over het 'liedesnestje' van Vanhecke en Morel, in een Brusselse woning van het (intussen uit de partij gezette) FN-Europarlementslid Carl Lang. Morel geeft toe daar ooit één keer samen met Vanhecke geweest te zijn op een diner, Vanhecke ontkent dat.

In de mailcorrespondentie krijgt Philip Dewinter steevast het koosnaampje Lucifer. Mevrouw Dewinter heet Lucrezia. Over Annemans klinkt het dat hij 'een speciaal manneke' is. "Enerzijds de gematigde verzoener, anderzijds de rechtse ruziestoker die liever niet optreedt als moderator in zijn eigen fractie." (Een verwijzing naar de spanningen tussen onder meer Filip De Man en Alexandra Colen in de Kamerfractie, ToC). De ex-schoonzoon van Karel Dillen, Hans Carpels heet een 'arrogante griezel' te zijn en VB-reclameman en intimus van Philip Dewinter Eric Deleu is een 'malafied boerke'.

Aan Knack bevestigt Morel dat bovenstaande geen vervalsingen zijn, maar tegenover De Morgen zegt ze dat ook die passages vervalst zijn. "Er worden binnen de partij koosnaampjes gebruikt, maar niet diegene die uit die mails zouden moeten blijken. Het is te gek voor woorden."

Morel beticht Jurgen Verstrepen en haar ex-man ervan aan de basis te liggen van het artikel in Knack. "Verstrepen heeft herhaaldelijk aangekondigd dat er mails zouden gelekt worden. Ik weet ook dat er contacten zijn tussen mijn ex en Verstrepen. Heel het verhaal is terug te brengen op een gefrustreerde politicus en een gefrustreerd manneke die elkaar hebben gevonden."

Verstrepen ontkent iets met de mails te maken te hebben. "Morel en Vanhecke verkiezen blijkbaar alle schuld naar mij te schuiven om niet in eigen rangen te moeten zoeken. Dat is natuurlijk het gemakkelijkste, maar mij lijken Morel en Vanhecke vooral de pedalen kwijt." Dat er ook vanuit haar eigen partij gelekt zou kunnen zijn wil Morel niet geloven. "Ik weet dat niet iedereen binnen het VB mij even graag ziet, maar dit komt duidelijk van elders." (TOC)

n De mails tussen Vanhecke (l.) en Morel (r.) zouden het bewijs zijn dat er wel degelijk een liefdesrelatie was tussen de VB-kopstukken.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234