Weerbericht

Eindelijk weer mooi weer voor de boeg

1 © thinkstock

Vandaag krijgen we rustig weer met afwisselend zon en wolken en, op een enkele bui na, blijft het droog. Maxima van 17 of 18 graden op de Ardense hoogten, rond 19 graden aan zee en van 20 tot 22 graden in de andere streken, meldt het KMI. Ook morgen is er droog en vrij mooi weer met temperaturen tot 24 graden.

Vandaag krijgen we rustig weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kan hier en daar kan nog een buitje vallen. Ten zuiden van Samber en Maas is het in de voormiddag nog lange tijd zwaarbewolkt en grijs. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 graden in het centrum van het land.

De volgende nacht blijft het droog met een afwisseling van brede opklaringen en later vanaf het zuiden ook meer wolkenvelden. Hier en daar kan er zich nevel of een lokale mistbank vormen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke en later in de nacht uit zuidoostelijke richtingen.

Morgen krijgen we na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs rustig en droog weer met zomerse temperaturen. 's Ochtends is het nog vrij zonnig maar overdag ontstaan er meer stapelwolken. Enkel in het zuidoosten van het land begint de dag met veel bewolking en mogelijk een spatje regen. Maxima van 20 tot 24 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen, in de namiddag krimpend naar zuid.

Dinsdag neemt de bewolking al vlug toe vanaf het zuidwesten en volgen er buien met kans op onweer. In de loop van de namiddag wordt het in het westen droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 graden aan de kust en in de Ardennen en 27 graden in de Kempen.

Woensdag is het rustig en vrij mooi met stapelwolken en hoge wolkenvelden, en maxima rond 23 graden. Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Later op de dag bereikt een regenzone het westen.

Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Later op de dag bereikt een regenzone het westen. Maxima rond 23 graden.

Vanaf vrijdag is het wisselvallig en vrij koel met regelmatig regen of buien, vooral zaterdag mogelijk ook met onweer. Zondag lijkt de kans op neerslag kleiner, en dalen de maxima naar waarden rond 20 graden.

nieuws

zine