Dinsdag 06/12/2022

Molse vriendin die onderdak voor Lesley Deckers regelde ook in cel

BRUGGE

Kelly Slegers wordt net als Latifa Raïss verdacht van het ‘verbergen van personen van wie men weet dat ze vervolgd worden voor een misdaad’ en riskeert twee jaar cel. De vrouw verschijnt dinsdag voor de raadkamer, Deckers en Raïss zijn vandaag al aan de beurt.

De 27-jarige Kelly Slegers uit Mol is een jeugdvriendin van Lesley Deckers. Ze woont met haar man en haar zesjarige zoontje in de sociale woonwijk Kerkelanden in Mol en werkt als adviseur. Woensdagnamiddag omstreeks 16 uur stond plots een groep politieagenten voor de deur. De vrouw werd in de boeien geslagen en meegenomen voor verhoor. “In het kader van het Brugse ontsnappingsonderzoek kregen wij de opdracht om de vrouw te arresteren”, klinkt het bij de lokale politie van Mol. “Ze heeft zich niet verzet en werd vrijwel onmiddellijk overgebracht naar de lokalen van de federale gerechtelijke politie Veurne.”Slegers wordt ervan beticht onderdak te hebben verleend aan Lesley Deckers én voor haar een slaapplaats te hebben geregeld in Beringen. Deckers was immers voortvluchtig nadat ze op 23 juli haar lief Mohammed Johri (23) en zijn twee kompanen Ashraf Sekkaki (25) en Abdelhaq Melloul-Khayari (41) hielp ontsnappen uit de strafinrichting van Brugge. Zes dagen later checkte het viertal uit in een hotel in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, hun wegen scheidden. Het ontsnapte trio wilde koste wat het kost naar Marokko, maar Lesley mocht en wilde niet mee. “Ga jij naar Kelly”, droeg Mohammed Johri zijn vriendin op.

Band tussen vrouwen

Het is niet duidelijk hoe goed Johri Kelly Slegers en/of haar echtgenoot - ook een moslim - kende. Volgens het parket was er minstens een band tussen beide vrouwen.“De twee kenden elkaar van vroeger, laat ons zeggen dat het vriendinnen zijn”, verklaart Fien Maddens van het Brugse parket. “Lesley Deckers zou een paar dagen gelogeerd hebben bij haar vriendin in Mol, waarna ze ‘verhuisde’ naar het appartement in Beringen waar ze dinsdag werd gearresteerd.” In dat appartement woonde de Marokkaanse Latifa Raïss (36), een alleenstaande moeder van drie. Ook zij werd dinsdag in de boeien geslagen.Zowel Deckers als Raïss hebben bekend dat de eerste zich in Beringen verschool, maar wat de dagen ervoor betreft lopen de versies uiteen. Waar Deckers in het midden laat of ze al dan niet bij Kelly Slegers logeerde, suggereert de Limburgs-Marokkaanse van wel. Vast staat dat het Slegers is die Lesley Deckers in contact bracht met Latifa Raïss, in eerste instantie via de telefoon.

Goedgelovig

“Mijn cliënte is misleid door Kelly Slegers”, meent Raïss’ advocaat Thomas Bailleul. “Ze kende Lesley Deckers van haar noch pluim, maar kon niet anders dan ja zeggen toen de twee vrouwen belden. Ze hebben geprofiteerd van haar zwakheden: bij de geboorte van haar derde kind heeft mijn cliënte een lichte hersenbloeding gehad, en sindsdien is ze wat trager. Goedgeloviger ook.”Meester Bailleul zal vandaag de invrijheidstelling van zijn cliënte bepleiten, maar de uiteindelijke beschikking zal allicht afhangen van de verklaringen van Kelly Slegers - als die morgen al in het dossier zullen zitten. “Ik zie geen redenen voor de verdere aanhouding van mijn cliënte: ze heeft nooit moedwillig meegewerkt aan een misdrijf. Integendeel, ze heeft gehandeld uit naïef altruïsme en ze heeft er helemaal niets bij gewonnen”, besluit de strafpleiter.Deckers’ raadsman Hans Rieder weigerde gisteren opnieuw alle commentaar, de advocaat van Kelly Slegers was niet bereikbaar. Die laatste verschijnt dinsdag pas voor de raadkamer, een dag na haar 28ste verjaardag. De hamvraag is wat Slegers zal opbiechten over de dagen tussen Amsterdam en Beringen, en dus al dan niet beticht zal worden van het verlenen van onderdak aan een persoon die bij een misdaad betrokken is.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234