Zaterdag 05/12/2020

CulinairOpen kaart

Mission Masala in Antwerpen: ‘Oldskool Indian soulfood’

Beeld rv

Ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde bespreken om de beurt een eetadres. Deze week bezoekt Lene Mission Masala in Antwerpen.

In deze tijden waarin de Koreaanse tempelkeuken floreert, we de ­subtiele nuances begrijpen van Japans-Braziliaanse of Peruviaanse fusion en openstaan voor Hopi Afrikaanse gerechten, is de Indiase keuken ­misschien te groots en te alomvattend om ­optimaal te genieten van onze culinaire nieuwsgierigheid. Te geïnstalleerd misschien, te zeer vastgepind op curry’s zoals de Chinezen op ­zoetzure saus, te vaak vereenzelvigd met ­meeneem- en microwave-chicken tikka.

Een bezoek aan Mission Masala veegt alle vooroordelen van tafel en laat je herontdekken waar je in de Indiase keuken zo dol op was: hartverwarmende gerechten die dobberen in roomzachte sausen; kip of ribbetjes met een krokant en kleverig korstje, om je vingers bij af te likken; kleurige kommetjes vol met het rood van ­granaatappel en het geurige groen van koriander; warm brood, geparfumeerd en ­perfect gekruid. Papadums brengen de poëet in mij naar boven. En de veelvraat.

Twee gerechtjes per persoon volstaan, laat men weten. Alles ziet er zo lekker uit dat we meer bestellen. Samosa Chaat (11 euro): een gefrituurd gebakje gevuld met aardappel, ­overgoten met kikker­erwten en een zoete ­yoghurtsaus. Masala Prawn Curry (14 euro): op houtskool gegrilde garnalen in een rijke ­kokoscurry. Sticky Goan Ribs (15 euro): langzaam gegaarde ­varkensribbetjes met tamarinde ­glazuur. Oh My Gobi (10 euro): geroosterde bloemkool in een oyster-soja-chili-saus. De ­fantastische Boom Ting Butter Chicken (13 euro): boterzachte kip in een boterige tomatensaus. We eten er naan bij (3 euro). Aardappelen, ­bloemkool, boter… Ooit moet er een brug tussen België en India zijn geweest.

De Indiase keuken heeft alles om vandaag te boeien: een rijke traditie, een sharing component en een gezonde vegetarische basis. Mission Masala wil oldskool Indian soulfood brengen, met een aura van urban coolness. Mission ­accomplished.

Dendermondestraat 68, Antwerpen, missionmasala.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234