Dinsdag 13/04/2021

Mini Chef

undefined

Hobbykoks kennen Opinel wel als fabrikant van oerdegelijke en vlijmscherpe keukenmessen. Daarbij wordt ook op de kleintjes gelet, want het merk komt nu met deze Le Petit Chef-box, met daarin een keukenmes, dunschiller en veilige vingerbeschermer. De kleine vingertjes zullen je dankbaar zijn.

€ 39,90, Huys Mafrans, Diestsestraat 32, 3000 Leuven. www.opinel.com.

Heb jij ook zo'n moeite om de juiste hoeveelheid eten te maken? Leve de N-icebox in de bib van Leuven: deze koelkast adopteert jouw restjes, iemand anders kan ze er gratis uit halen en genieten van jouw culinaire exploten. Na een valse start wegens gestolen koelkasten is de N-icebox nu weer helemaal operationeel.

N-icebox, gang bibliotheek Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven.

www.facebook.com/Klimaatambassadeurs.

brussels smullen

Het kruim van de Brusselse chefs verhuist zijn

restaurant tijdens dit smakelijke weekend naar het Warandepark. Foodies kunnen zich ten volle

uitleven tijdens workshops en wijnproeverijen,

maar je kan er vooral smullen van de vele creaties die de chefs voor je neus bereiden.

Eat Brussels, 10 tot 13 september,

Warandepark, 1000 Brussel.

www.eatbrussels.be.

Bieramisu van witte chocolade & Lindemans Framboise

Voor 6 personen

q❑4 eieren

q❑40 g suiker

q❑100 g witte chocolade

q❑50 ml volle melk

q❑250 g mascarpone

q❑100 ml frambozencoulis

q❑100 ml frambozenbier

q❑20 boudoirs

q❑250 g frambozen

q❑geroosterde amandelschilfers

q❑muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

4 Klop de suiker met de eierdooiers schuimig.

4 Breek de chocolade in stukken. Laat de chocolade smelten met een beetje melk. Roer er de mascarpone onder. Voeg de eierdooiers toe en klop heel stevig tot het mengsel homogeen is.

4 Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

4 Meng de frambozencoulis met het frambozenbier in een diep bord.

4 Doop de lange vingers in de frambozencoulis en leg er een laag van op een bord. Leg er een paar frambozen op en bedek met een laag mascarponemengsel.

4 Herhaal tot alles op is, maar eindig met het mascarponemengsel.

4 Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast rusten. Haal de tiramisu kort voor het opdienen uit de koelkast. Werk af met frambozen en amandelschilfers of muntblaadjes.

Bapas, € 24,99, Uitgeverij Manteau.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234