Dinsdag 02/03/2021

Mijn leven in de media

Hoe ben je in de media beland?

"Mijn parcours werd al heel vroeg uitgestippeld. Ik was van kleins af aan geïnteresseerd in televisie en film. Toen ik acht jaar oud was, speelde ik 'vtm-eke'. Na het middelbaar ging ik dan ook naar de filmschool. Mijn ouders dachten dat het misschien maar een droom was, maar voor mij was die stap heel vanzelfsprekend."

Welke kranten en tijdschriften werden er vroeger bij je thuis gelezen?

"Er lag maar één tijdschrift, en dat was Humo. Ik heb het altijd gelezen, ik ben ermee opgegroeid. Ik herinner me nog hoe mijn bomma vanwege de covers sprak over 'dat vuil boekske'."

Welke lees je nu?

"Veel, ik ben verslaafd aan kranten. Ik lees De Standaard en De Morgen, zeker op vrijdag voor Media.com, en dikwijls ook Het Nieuwsblad. Ik ben heel geïnteresseerd in politiek en media, en lees dan ook vooral die pagina's. Aan tijdschriften kom ik minder toe, ik lees ze alleen als er roddels instaan over BV's waarmee we samenwerken (lacht)."

Volg je de media via de klassieke kanalen of via de nieuwe media?

"Ik kijk televisie op de klassieke manier. Ik vind het leuk om te zappen en programma's te zien op het moment dat ze uitgezonden worden. Ik hou er niet van om ze achteraf te bekijken. Dan ben je te laat om erover mee te praten. Ook het nieuws wil ik om zeven uur zien, het is niet hetzelfde als ik het opneem en later bekijk. Verder heb ik via mijn iPad een abonnement op De Morgen en De Standaard, maar ik vind het leuker om de echte krant vast te hebben. Ik heb mijn kranten steeds bij me op de trein. Wat ik wel doe in mijn constante zoektocht naar nieuws, is regelmatig naar deredactie.be en krantenwebsites surfen."

Gebruik je sociale media op internet?

"Twitter niet. Ik heb geen meningen die ik de wereld wil insturen. Facebook vind ik wel leuk, ik denk dat ik er een beetje aan verslaafd ben. Ik volg graag mensen, maar ik denk heel goed na voor ik zelf iets op Facebook post. Ik let er heel erg op dat ik niks zeg dat verkeerd geïnterpreteerd kan worden."

Hoe zou je je job zelf omschrijven?

"Samen met mijn medevennoot Bart breng ik 80 procent van mijn tijd door met ideeën ontwikkelen en brainstormen. Verder houden we ons bezig met coördineren en het leiden van producties. Dat vinden we iets minder leuk, want we zijn allebei regisseur en liever creatief bezig. Het is wel zalig dat we kunnen kiezen waar we onze aandacht op richten."

Wat is je mooiste herinnering in de media?

"Samen op nummer 1: de televisiester voor het populairste programma die we wonnen met Dagelijkse kost en de eerste uitzending van Dagelijkse kost. Het was het eerste programma dat we verkochten, Hotel Hungaria was nog maar pas opgericht. Het was geweldig om een eigen programma op tv te zien."

En de slechtste?

"In het algemeen: de nieuwsgaring wordt feller en feller, kijk maar naar de kranten die foto's publiceerden van de leerlingen die betrokken waren bij de busramp. Dat is een slechte trend, een gevaarlijke trend, waar we veel te licht over gaan."

Wie bewonder je in de media?

"John De Mol, voor wiens bedrijf Endemol ik nog gewerkt heb. Hij slaagde er in om na de tophit Big Brother een wereldwijd concern uit te bouwen. Hij is heel gepassioneerd door televisie en weet hoe hij een bedrijf moet leiden, een geslaagde combinatie. Verder heb ik ook veel bewondering voor Mike en Guido. Ze hebben zoveel in gang gezet in het televisielandschap van Vlaanderen, ik denk dat het dankzij hen is dat er vandaag zo'n gevarieerd en kwalitatief aanbod op tv is. Ik vind het ook straf dat ze toen de stap naar een nieuwe zender durfden zetten. Als kind al vond ik het geweldig, het idee van een eigen televisiezender."

Wat zou je doen als je niet in de media zou werken?

"'Geschiedenis' vond ik een interessant vak op school, dat zou ik nog wel willen geven."

Heb je een ambitie die je nog wil verwezenlijken voor je op pensioen gaat?

"Als ik echt mag dromen, wil ik ooit wel netmanager worden. Het lijkt me interessant om over de strategie van een zender te denken, om een visie te ontwikkelen. Nu ben ik daar nog veel te jong voor, ik moet nog heel veel ervaring opdoen. Maar voor ik op pensioen ga, wil ik mijn kans wel eens wagen."

FICHE:

9 maart 1981: wordt geboren in Sint-Truiden

2000-2003: studeert film aan Narafi (Brussel)

2003-2009: freelance regisseur

2009-nu: samen met Bart Verbeelen zaakvoerder van productie Hotel Hungaria. Maakt programma's als Dagelijkse kosten Goe gebakken

2012: werkt aan Fabriek romantiek voor Eén

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234