Donderdag 17/10/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Met stookolie surft u mee op een duurzame golf

Er was afgelopen zomer heel wat te doen over het vermeende verbod op de verkoop van stookolieketels vanaf 2021. Voor de ruim 3,5 miljoen Belgen met mazoutverwarming scheiden we graag nog eens feit van fictie.

Beeld Getty Images

Voor 3,5 miljoen mensen – een derde van alle Belgen (!) – vormt stookolie een veilige en betrouwbare bron van verwarming. In landelijke gebieden zonder technisch zinvolle en betaalbare alternatieven zijn in totaal 1,7 miljoen mazoutinstallaties in gebruik. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er een storm van protest ontstond, toen er onlangs een verbod op de verkoop van stookolieketels vanaf 2021 afgekondigd werd. Terecht! Goed nieuws voor de vele stookoliegebruikers in Vlaanderen: zij kunnen zich ook de komende jaren blijven verwarmen met stookolie.

Bestaande ketel behouden

U hoeft uw bestaande mazoutinstallatie ook niet plotsklaps te vervangen, dat is nog zo’n fabeltje. Met een recente stookolieketel met een hoog rendement zit u nog jaren goed. Is uw ketel ouder dan 20 jaar, dan is het wél verstandig om hem te vervangen omdat u zo onmiddellijk tot 30% bespaart op uw verwarmingsfactuur. Kijk meteen welke oplossing dan het meest geschikt is.

Wilt u een stapje verdergaan met het oog op de toekomst? Combineer uw stookolieketel dan met hernieuwbare energiebronnen, zoals een zonneboiler, een pelletkachel of een warmtepomp. Zo smelt uw ecologische voetafdruk als sneeuw voor de zon én verhoogt u meteen ook de waarde van uw woning. Op de website van Informazout ontdekt u alles over de ideale energiemix voor uw woning.

Duurzame golf

Er beweegt van alles in mazoutland. De afgelopen jaren heeft de overstap op zwavelarme stookolie gezorgd voor een optimale warmteproductie en lagere milieubelasting. Over de hele levenscyclus gemeten heeft stookolie intussen nagenoeg dezelfde CO2-uitstoot als aardgas. Laat u dus niets op de mouw spelden wat betreft de milieu-impact van stookolie.

Er is nog meer goed nieuws. De sector investeert namelijk in nieuwe milieuvriendelijke vloeibare brandstoffen die u in de verre toekomst probleemloos kan gebruiken in uw bestaande mazoutinstallatie. En zo surft u met stookolie mee op de duurzame golf.

Meer feiten scheiden van fictie? Lees verder op de website van Informazout.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234