Donderdag 17/10/2019

Met liefde gegeven

Een verse tulp in een vrouwendecolleté. Begin zeventiende eeuw was die fetisj aan het Franse hof een van de grootste symbolen van luxe. Hoe meer 'vlam' de bloembladen hadden, des te kostbaarder de bloem én de vrouw. De hang naar luxe is een oud en menselijk zeer. Al staat luxe steeds minder gelijk aan bezit. Wel aan het ontsnappen aan hectische momenten. Niet overtuigd? Lees het verhaal van Anna Luyten over haar weekend in een vijfsterrenhotel in Agadir. "Ik lig op een bed. Ik voel mij een kind. Fatima trekt mijn ene arm hoog en wast die. Zij wast mijn gezicht. Ze wast mijn neus. Zoals een moeder met haar kind doet. Een particuliere universele omhelzing. Luxe is een deken. De ene mens zorgt voor de ander." (pagina 75)

In deze laatste DMUZE hebben wij van onze kant geprobeerd voor u te zorgen. Door op zoek te gaan naar zorgvuldig gemaakte dingen, in tijden van een overaanbod aan wegwerpproducten. Zo maken ze in het Milanese juwelenhuis Pomellato het liefst sieraden die nooit meer het doosje in moeten, maar één worden met degene die ze draagt. "Een paar jaar geleden bracht een vrouw haar beschadigde Nudo-ring terug naar de winkel. Hij was tijdens het koken in haar pruttelende pot tomatensaus gevallen. Voor haar was het de normaalste zaak van de wereld om hem aan te houden bij het koken. Dat is natuurlijk een droom voor ons. Dan gaat het juweel pas echt iets betekenen", vertelt directeur Andrea Morante aan Sofie Wielandts. (pagina 46)

Less is more is de filosofie van Bruno Belamich, het brein achter horlogemerk Bell & Ross. Aan Joost Houtman vertelt hij waarom, en ook hoe hij bij het ontwerpen van nieuwe horloges samenwerkt met duikexperts, piloten en ontmijners. "Ons doel is om exclusieve tijdmeters te ontwerpen en te fabriceren voor professionals in extreme situaties. Is het goed voor hen, dan is het ook goed voor de 'gewone' klant." (pagina 64)

Bent u nog altijd hard aan het twijfelen wat te dragen in de komende feestperiode? Kijk dan snel op pagina 29. Dat Wietse Tanghe, Liesa Naert, Tom Audenaert en Jos Verbist stevige quizzers zijn, wisten we ondertussen. Dat ze ook het betere modellenwerk onder de knie hebben, bewezen ze deze week in het Antwerpse FelixPakhuis.

En hebt u nog geen idee welk kerst- of eindejaarsmenu te serveren? No worries. We bieden u een menu op maat aan. Gemaakt door absolute toppers: Herman Tackaert (een opmerkelijk aperitief), Olly Ceulenaere (laat zien hoe je meer uit het voorspel haalt), Wouter Keersmaekers (doet wild met fazant), Broes Tavernier (neemt een zalm onder handen), Gert De Mangeleer (doet u watertanden naar varkenspoten), Mathilde Madon & Tom Van Loock (aan de slag met appels en noten) en Olivier Jacobs (tovert een fantastische Coffee Cocktail uit zijn mouw). (pagina 105)

Rest mij alleen nog u een fantastisch & inspirerend oud en nieuw te wensen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234