Vrijdag 14/08/2020

met een eco-kantje

Zin in iets lekkers? Maar geen zin om te koken? Dan is er goed nieuws voor jou! Via RestaurantAtHome kan je makkelijk eten bestellen en thuis laten leveren. Het verschil met een gewone pizza? Het eten komt van toprestaurants, die hun overschotjes zo kunnen wegwerken, en het wordt ecologisch geleverd: per fiets! En voor wie nog niet overtuigd is: je kan ervoor kiezen om je fooi aan een goed doel te geven. Alsjeblieft!

www.restaurant-athome.be.

Wafels & wereldsterren

Eddet al g'uurd? Chez Albert komt naar Gent. Chez wie? Chez Albert, da's het bekendste wafelkraam van Brugge en vanaf 1 maart kunnen Gentenaars er ook van smullen op het Sint-Veerleplein aan het Gravensteen. Chez Albert heeft trouwens enkele wereldsterren onder zijn klanten. In Brugge kwam Ashton Kutcher al op bezoek. We zijn benieuwd wie er in Gent zal passeren!

Chez Albert, Sint-Veerleplein, Gent. Op Facebook.

een 'MyTea'

van Domo

Hé theefanaten! Domo Elektro heeft een nieuw speeltje op de markt, en het is gegarandeerd jullie - vergeef ons de flauwe grap - cup of tea. De My Tea bezorgt je in minder dan 1 minuut het perfecte kopje, volledig op smaak. Heb je liever losse thee? My Tea heeft het. Toch liever een zakje? My Tea kan het. Zelfs chocomelk en minuutsoepjes bereidt hij in een vingerknip. Godsgeschenk? Totally.

Wil jij een My Tea winnen? Vertel ons op win@goestingmagazine.be waarom jij onze uitverkorene moet zijn. Succes!

Win

Bokaaltje Gezond

Berg je brooddoos maar gauw op, want 2016 is het jaar van de bokaal. Tenminste, als het van Oil & Vinegar afhangt. Zij introduceren Salad In a Jar, waarbij je je slaatje in een hippe glazen bokaal vervoert. Niet alleen mooi, maar ook praktisch, want de opgebouwde laagjes en afsluitbare pot zorgen dat het slaatje lekker fris en de smaak goed bewaard blijft. Salade Niçoise voor 1 persoon maak je zo:

Ingrediënten

½ groene of rode paprika 1 tomaat ¼ rode ui 60 g sperziebonen ½ blikje tonijn (ca. 70 g) 50 g Olive Miste Condite alla Toscana (gemarineerde olijvenmix) 1 ei, hardgekookt, in kwarten ca. 25 g snijbiet of veldsla dragon bieslook

Dressing

1 el Olijfolie Arbequina 1 el Marc de Champagne Azijn 1 el Dill Lemon Mustard (dille citroen mosterd)

Bereiding

Breng een pan met ruim voldoende water aan de kook. Kook het ei gedurende 10 minuten en de sperziebonen in 6 à 8 minuten. Spoel daarna beiden met ruim koud water af. Snijd ondertussen de paprika, tomaat en rode ui.

Bouw de salade als volgt op:

1.Maak de dressing en doe deze als eerste in de pot.

2.Voeg vervolgens de paprika, tomaat, rode ui, sperziebonen, olijven, tonijn en het ei toe.

3.Vul de pot verder op met sla.

4.Knip een handje dragon en bieslook fijn boven de pot.

Variatietips:

Voeg 150 g gekookte krieltjes per persoon toe om er een maaltijdsalade van te maken.

'Pure Food Inside' glazen bokaal van 1l, € 2,95. www.oilvinegar.com.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234