Zondag 13/06/2021

MEER(T) VAN DAT!

Goestingskes doorheen de dag worden meestal opgelost met chips, koekjes of snoep. Een gezond én makkelijk alternatief is soms ver te zoeken, daar schiet Karma Karma uit Opwijk te hulp. Hun overheerlijke luxe havermoutmengelingen in cups moeten enkel aangevuld worden met een scheut warm water, yoghurt of fruit. Ideaal als je on the road een voedzame snack wilt nuttigen.

Karma Karma, € 3,75 per cup. www.karmakarma.be.

Wat hebben Mozart, Amélie Nothomb, Buffalo Bill en Ray Charles gemeen? Allemaal hebben ze een voorliefde voor de zoete lekkernijen van de Franse patissier Méert uit Lille. Geweldig nieuws: hij is naar Brussel gereisd met onder meer zijn legendarische gevulde vanillewafels in z'n bagage. Dat wordt smullen in stijl!

Méert, Koninsgalerij 7, 1000 Brussel. www.meert.fr.

BAMBOO 4 YOU

Als het regent groeit natuurfenomeen bamboe meer dan een meter per dag. Niet verrassend dus dat het hoog scoort op de duurzaamheidsindex. Daar maakt Point-Virgule handig gebruik van. De nieuwe collectie dienbladen, vergieten en zelfs slabestek is helemaal kleurrijk én lief voor de natuur. Hopla, weer een reden om te shoppen.

Bamboo collectie, vanaf € 4,50, o. m. bij Atelier Van Eyck, Tiensestraat 15, 3000 Leuven. www.point-virgule.be.

Sven Ornelis is meer dan een radiopresentator en dat bewijst hij met z'n tweede kookboek. Een frisse kijk op easy paesy gerechtjes is de voornaamste troef van dit kookboek. Voeg meteen de daad bij het woord en test deze schattige gazpacho-ijspralines.

INGREDIËNTEN

- 2 sneetjes oud brood

- 2 teentjes knoflook

- Een tiental trostomaatjes

- 1 komkommer

- 100 ml water

- 3 el rodewijnazijn

- een scheut wodka

- tabasco

- cayennepeper

- 100 ml olijfolie

- peper en zout

ZO MAAK JE HET

1. Doe de korst van het brood. Snijd het brood in stukjes, doe er de geperste knoflook bij, giet er de olijfolie over en zet een uurtje opzij.

2. Haal het vel van de tomaten, haal er de zaadjes uit en snijd in stukken.

3. Schil de komkommer en snijd ook in kleine stukken.

4. Doe het brood met de olie en de knoflook, de tomaten en de komkommers met 100 ml water, de rodewijnazijn en een flinke scheut wodka in de blender.

5. Kruid goed af met peper en zout, cayennepeper en wat druppels tabasco.

AFWERKEN

1. Giet de soep in de siliconenvorm en plaats in de diepvriezer.

2. Controleer na een halfuurtje of de soep al wat ijzig is geworden en strooi dan wat extra cayennepeper op de open kant.

3. Laat verder invriezen en serveer als hapje.

Would-Be Chef 2, bij Borgerhoff &

Lamberigts, € 24,95.

Eten op 50 meter hoogte staat waarschijnlijk niet op ieders verlanglijstje, maar voor waaghalzen is dit een zalige buitenkans. Tien tafels worden omhoog gehesen samen met tien Michelinsterrenchefs die je de haute cuisine van Brussel serveren. Dat alles met het Atomium op de achtergrond en een adembenend uitzicht over de rest van de stad. De ideale challenge om van je hoogtevrees af te geraken.

5 tot 10 juli, Atomium, Atomiumlaan, 1020 Laken. www.dinnerinthesky.be.

Tomatenketchup is so 2015, dachten ze bij sauzenproducent Natura dus pakken ze uit met behoorlijk gedurfde versies: met cayennepeper of met wortel-sinaas, wat kies jij? Voor gewoontediertjes hebben ze ook een ecologische variant van de klassieke tomatenketchup. Steek die barbecue al maar aan!

Vanaf € 4. Te koop bij Carrefour. www.natura.be.

Frans-Jozef De Gronckel, advocaat én uitvinder van de naam Pajottenland, wordt geëerd op een manier waar veel mensen jaloers op zullen zijn: er wordt een bier naar hem vernoemd. Gronckel-bierbrouwer van dienst is cartoonist Erwin Vanmol. Hij roept ieders hulp in via crowdfunding voor de microbrouwerij. Vanaf € 5 kan je al bijdragen in ruil voor een hele reeks Gronckel-memorabilia zoals een T-shirt, een uitnodiging voor het lanceringsfeest en een paar flessen van het fruitige bier. Wat een mens al niet voor € 5 kan krijgen!

Gronckel-bier, Vrijstaat Vanmol Brewing op Facebook.

Het concept van een klassieke kantine in een 2.0-versie, dat is wat Cantine in Vilvoorde brengt. Om te beginnen is er de brunch en take-away met ingrediënten van topkwaliteit. Maar er is ook een sociale kant aan de zaak: een co-working space om overdag af te spreken met vrienden, thursday drinks om de laatste dag voor het weekend in te leiden en een private dinner club, voor zij die de planning voor hun etentjes met vrienden liever aan professionals over laten.

Eat at Cantine, Schaarbeeklei 63, 1800 Vilvoorde. www.eatatcantine.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234