Dinsdag 13/04/2021

Economie

Meer dan 13.000 mensen hebben vakantiegeld 2018 nog niet gekregen: zo controleert u of u geld misloopt

null Beeld AFP
Beeld AFP

De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie roept arbeiders en kunstenaars die hun vakantiegeld voor het jaar 2018 nog niet hebben ontvangen op om nog voor 31 december 2020 hun rekeningnummer door te geven. Niet zeker of u uw vakantiegeld al heeft ontvangen? Hieronder doen we uit de doeken hoe u kunt controleren dat u geen geld misloopt.

Omwille van de coronacrisis, die talloze gezinnen in het hart treft, lanceert de Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) een oproep om werknemers die hun vakantiegeld van 2018 (gebaseerd op het werkjaar 2017) nog niet hebben ontvangen, aan te sporen om alsnog hun gegevens over te maken aan de bevoegde diensten. Volgens de RJV wachten namelijk nog meer dan 13.000 arbeiders en kunstenaars op de uitbetaling. De Rijksdienst benadrukt dat ze er een “erezaak van maakt om alle arbeiders te betalen waar ze recht op hebben”.

Daarom roept de RJV de desbetreffende personen op om tegen 31 december 2020 hun rekeningnummer aan hun vakantiefonds door te geven. Na die datum verliezen ze namelijk het recht op uitbetaling.

Hoe kan u controleren of u reeds werd uitbetaald?

Bent u niet zeker of u het desbetreffende vakantiegeld reeds hebt ontvangen? Dan kunt u dat eenvoudig checken door te surfen naar www.mijnvakantierekening.be en daar ‘Mijn vakantierekening’ aan te klikken. U kunt eenvoudig aanmelden via de itsme-app of via uw eID (houd dan wel uw pincode en kaartlezer bij de hand).

Hoe deelt u uw rekeningnummer mee?

Indien uit de vorige stap zou blijken dat u uw vakantiegeld nog niet (of niet volledig) hebt ontvangen, kunt u dat op een eenvoudige manier oplossen. U dient namelijk uw persoonlijk rekeningnummer aan de bevoegde vakantiefondsen mee te delen. Daarbij is het echter wel van belang dat u weet bij wel vakantiefonds uw werkgever aangesloten is.

Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie

• via de website www.mijnvakantierekening.be en log in op de onlinedienst via de app itsme® of met eID (bij eID heb je pincode en kaartlezer nodig) (de snelste weg om het vakantiegeld te ontvangen)

• via de website www.rjv.fgov.be onder de rubriek ‘Mijn rekeningnummer meedelen’, de informatie invoeren

• de informatie telefonisch meedelen via het contactcenter 02 627 97 60

• de gegevens (naam, voornaam, adres, rijksregisternummer en rekeningnummer) via brief meedelen, het document ondertekenen, dateren en de brief naar de RJV sturen

Ander vakantiefonds

• via de website www.mijnvakantierekening.be en log in op de onlinedienst via de app itsme® of met eID (bij eID heb je pincode en kaartlezer nodig) (de snelste weg om het vakantiegeld te ontvangen)

• een invuldocument aanvragen bij het vakantiefonds waarbij de werkgever in 2017 aangesloten was

Hoe kunt u de verjaringstermijn verlengen?

Indien u het bedrag betwist of de datum van de verjaring wens te verlengen, kunt u dit ook doen tot 31 december 2020.

Voor meer informatie, bezoek de website www.rjv.fgov.be en lees meer in de rubriek Wat ingeval van...> Hoe beroep aantekenen?

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234