Maandag 18/10/2021

Tv-seriesDe Morgen gidst

Mediatiek familiedrama: de beste series van het moment op Netflix, Streamz, Disney+ en VRT NU

'Succession' is aan seizoen 3 toe. Beeld rv
'Succession' is aan seizoen 3 toe.Beeld rv

De Morgen gidst u door de allerbeste reeksen die er op tv en uw computerscherm te zien zijn

De bitse strijd om het zakenimperium van de familie Roy was vorig jaar goed voor een Golden Globe én een Emmy Award. En het derde seizoen van Succession belooft nog meer vuurwerk. Niet alleen loopt de spanning tussen pater familias Logan Roy en zijn nageslacht verder op: met Alexander Skarsgård en Adrien Brody krijgt ook de cast een forse kwaliteitsinjectie.

Succession, vanaf 18 oktober op ­Streamz (wekelijks een nieuwe aflevering)

Dromen zijn bedrog

Uit 'Acapulco'. Beeld Apple TV+
Uit 'Acapulco'.Beeld Apple TV+

Wanneer Máximo een job in een vakantieresort van Acapulco weet te versieren, is dat voor hem een droom die in vervulling gaat. Maar de job van zijn leven blijkt al snel een stuk minder idyllisch dan hij zich had voorgesteld. Acapulco werd geschreven met de komedie How to Be a Latin Lover in het achterhoofd en staat garant voor een nostalgische trip richting jaren 1980.

Acapulco, nu op Apple TV+

Klassieke krimi

'Kastanjemanden', nieuwe nordic crime-serie. Beeld Netflix
'Kastanjemanden', nieuwe nordic crime-serie.Beeld Netflix

Dat Scandinavische misdaadseries wereldwijd een begrip werden hebben ze in het Hoge Noorden voor een groot stuk aan Søren Sveistrup te danken. De man die de scenario’s voor The Killing schreef, komt nu met een nieuwe reeks op de proppen. In Kastanjemanden wordt jacht gemaakt op een misdadiger die bij zijn slachtoffers poppetjes gemaakt uit kastanjes achterlaat.

Kastanje­manden, nu op Netflix

Een stukje ruimtevaartgeschiedenis

'Among the Stars'. Beeld Disney +
'Among the Stars'.Beeld Disney +

Na de dramaserie The Right Stuff brengt Disney+ nu een stukje recentere ruimtevaartgeschiedenis in beeld. In de zesdelige docureeks Among the Stars wordt de camera op het internationale ruimtestation ISS gericht. Daar moesten de astronauten in de herfst van 2019 een levens­gevaarlijke reparatiemissie uitvoeren waar geen enkele handleiding voor bestond.

Among the Stars, nu op Disney+

Voer voor nachtmerries

Chucky maakt zijn rentree. Beeld Streamz
Chucky maakt zijn rentree.Beeld Streamz

Sinds de jaren 80 houdt de rosse pop Chucky al heel wat filmfans wakker. In een poging ook de jongere generaties inspiratie voor nachtmerries te bezorgen, verhuist Netflix het psychopatische speelgoed nu naar het kleine scherm. In de nieuwe reeks tikt een tiener op een rommelmarkt een roodharige pop op de kop. Waarna naar aloude gewoonte de hel uitbarst.

Chucky, vanaf 13 oktober op Streamz

Sjoemelende topsporters

'Bad Sport' doet ook het fraudeschandaal rond Juventus uit de doeken. Beeld Netflix
'Bad Sport' doet ook het fraudeschandaal rond Juventus uit de doeken.Beeld Netflix

Niet alleen bij ons wordt er gesjoemeld in de sport. De docureeks Bad Sport brengt de meest legendarische frauderende sporters in beeld. We maken kennis met figuren als autopiloot Randy Lanier, die zijn raceteam ­financierde door marihuana te smokkelen, of cricketspeler Hansie Cronjé, die op niet geheel koosjere wijze met gokkantoren allerhande samenwerkte.

Bad Sport, nu op Netflix

Erg rauwe werkelijkheid

Andie MacDowell in de miniserie 'Maid'. Beeld Netflix
Andie MacDowell in de miniserie 'Maid'.Beeld Netflix

Alex is een jonge moeder die probeert te overleven nadat ze is ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Met een baantje als huishoudster hoopt ze zichzelf en vooral haar dochter een betere toekomst te bezorgen. De ­mini­serie Maid is gebaseerd op de ­autobiografische bestseller Maid: Hard Work, Low Pay, and a ­Mother’s Will to Survive van ­Stephanie Land.

Maid, nu op Netflix

Ambitieuze scifi

'Foundation'. Beeld k2 filmstill
'Foundation'.Beeld k2 filmstill

De Foundation-boekenreeks van Isaac Asimov werd steevast als onverfilmbaar bestempeld. Maar in tijden waarin streamingdiensten elkaar overbluffen, kan veel meer dan gedacht. David S. Goyer, de scenarist van de Dark Knight-trilogie, hoopt Asimovs verhaal in acht seizoenen van tien afleveringen te vertellen. Fans van de betere scifi kunnen nog jaren op beide oren slapen.

Foundation, nu op Apple TV+

Tijdreizigers

Uit 'La Brea'. Beeld Streamz
Uit 'La Brea'.Beeld Streamz

Aanvankelijk zijn de teerputten in hartje Los Angeles waar het in La Brea om draait een toeristische ­bezienswaardigheid. Maar wanneer de putten plots in een gigantisch zinkgat veranderen, sleuren ze grote delen van de omgeving en de mensen die daar wonen mee. De slachtoffers belanden in de onherbergzame prehistorie. Enkel door samen te werken ­maken ze kans op overleven.

La Brea, nu op Streamz

Horroreiland

Samantha Sloyan als Bev Keane en Hamish Linklater als pastoor Paul in 'Midnight Mass'.  Beeld COURTESY OF NETFLIX
Samantha Sloyan als Bev Keane en Hamish Linklater als pastoor Paul in 'Midnight Mass'.Beeld COURTESY OF NETFLIX

Nu de dagen korter en de nachten donkerder worden halen ze bij Netflix traditiegetrouw wat horror van het schap. Blikvanger is Midnight Mass, een reeks van Mike Flanagan, die ons al de stuipen op het lijf joeg met The Haunting of Hill House. In Midnight Mass doet een charismatische priester zijn intrede op een eiland, waarna de bewoners een voor een veranderen in religieuze fanaten.

Midnight Mass, nu op Netflix

Met uitsterven bedreigd

Diane Lane (Jennifer Brown) in 'Y: The Last Man'. Beeld Disney+
Diane Lane (Jennifer Brown) in 'Y: The Last Man'.Beeld Disney+

Eerst was er de strip, nu is er ook de tv-serie. In Y: The Last Man vallen alle mannen plots dood neer. Aan de inderhaast verkozen – uiteraard vrouwelijke – president van de VS om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar een wereld zonder mannen haar voor stelt. Uitdagingen die er niet minder op worden wanneer plots blijkt dat één man zijn seksegenoten heeft overleefd.

Y: The Last Man, nu op Disney+

Voor de goede zaak

Billy Bob Thornton in 'Goliath'. Beeld Amazon Prime
Billy Bob Thornton in 'Goliath'.Beeld Amazon Prime

Al drie seizoenen lang geeft Billy Bob Thornton in Goliath op onnavolgbare wijze gestalte aan Billy McBride. Een aan lager wal geraakte advocaat die bij wijze van boetedoening voor zijn misstappen in de rechtbank de strijd aanbindt tegen onrechtvaardigheid. In het vierde en laatste seizoen mikt hij hoger dan ooit door de farma-industrie in het ­vizier te nemen.

Goliath, nu op Amazon Prime

Over de regenboog

null Beeld Streamz
Beeld Streamz

Dat ons land dezer dagen het decor vormt voor het WK wielrennen zal u niet ontgaan zijn. Om dat feest wat extra luister bij te zetten is er nu de negendelige docureeks Regenboog, waarin Lud­wig Bollaerts alle WK’s die in ons land werden verreden op geheel eigen wijze reconstrueert. Via drie thema’s, gespreid over telkens drie afleveringen, fiets je door de geschiedenis van de WK’s in België.

Regenboog, nu op Streamz

Reputatieschade

'Sex Education' op Moordale. Beeld RV
'Sex Education' op Moordale.Beeld RV

Sex Education, de Britse Netflix-reeks waarin alles draait om seks, liefde en opspelende puberhormonen, is aan het derde seizoen toe. Otis - de minderjarige seksgoeroe waar het in Sex Education om draait - loopt nog steeds school op Moordale. Daar probeert het nieuwe schoolhoofd Hope de reputatie van het onderwijsinstituut op te poetsen. Geen makkelijke opdracht.

Sex Education, nu op Netflix

Lachen met corona

Xander De Rycke. Beeld Jan De Meuleneir / Photo News
Xander De Rycke.Beeld Jan De Meuleneir / Photo News

Drie coronagolven, twee lockdowns en het enorme aandachtstekort dat daaruit voortvloeide zetten comedian Xander De Rycke aan tot het schrijven van een show rond het virus. In Uitgerust en immuun vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de ­pandemie. Daarbij gaat het over coronabeleefdheid, erectieversterkende middelen en hoe hij zelf het slachtoffer werd van covid.

Uitgerust en immuun, nu op Streamz

Huwelijk in verval

Huwelijksperikelen voor Oscar Isaac en Jessica Chastain. Beeld tmdb
Huwelijksperikelen voor Oscar Isaac en Jessica Chastain.Beeld tmdb

Ingmar Bergman gaf ons met Scenes from a ­Marriage in 1973 al eens een intieme inkijk in het huwelijksleven. Nu mag regisseur Hagai Levi dat kunstje overdoen. Een moeilijke oefening, maar Levi bewees met The Affair al dat hij zo’n liefdes­verhaal in beeld kan brengen. ­Bovendien krijgt hij met Jessica Chastain een geweldige hoofd­rolspeelster cadeau.

Scenes from a Marriage, vanaf 12 september op Streamz

Van Belgische makelij

Uit 'Into the Night', seizoen 2. Beeld Netflix
Uit 'Into the Night', seizoen 2.Beeld Netflix

In het eerste seizoen van het haast volledig in België opgenomen Into the Night werd zonlicht plots een dodelijk fenomeen. Enkel een handvol gelukkigen slaagde erin om aan boord van een vliegtuig dat zonlicht te ontlopen. In het tweede seizoen hebben de overlevers hun toevlucht gezocht in een Sovjet-­bunker. Maar ook daar is het minder veilig dan het lijkt.

Into the Night, nu op Netflix

Cluedo voor beginners

Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin in 'Only Murders in the Building'. Beeld Disney+
Selena Gomez, Martin Short en Steve Martin in 'Only Murders in the Building'.Beeld Disney+

In Only Murders in the Building begint alles met de vondst van een lijk in een exclusief appartementsgebouw in New York. Dat inspireert drie bewoners om op eigen houtje op zoek te gaan naar de moordenaar. Met de bedoeling er minstens een boeiende podcast aan over te houden. Originele whodunit met Steve Martin, Selena Gomez en Martin Short in de hoofdrollen.

Only Murders in the Building, nu op Disney+

Humor met dubbele bodem

Alex Bonifer (Neil), Annie Murphy (Allison) en Eric Petersen (Kevin) in 'Kevin Can F*** Himself'. Beeld Jojo Whilden/AMC
Alex Bonifer (Neil), Annie Murphy (Allison) en Eric Petersen (Kevin) in 'Kevin Can F*** Himself'.Beeld Jojo Whilden/AMC

In Kevin Can F**K Himself maken we kennis met Allison McRoberts – rol van Annie Murphy uit Schitt’s Creek. Zij wil af van haar huwelijk met de Kevin uit de titel. Dat verhaal wordt verteld in twee arena’s. Een sitcom waarin Allison het gewillig slachtoffer is van Kevins seksistische grappen en de wereld buiten de filmset waarin Allison feller van zich afbijt. Origineel, bevreemdend én verslavend.

Kevin Can F**K Himself, nu op Amazon Prime Video

De Beatles gefileerd

Rick Rubin en Paul McCartney. Beeld HULU
Rick Rubin en Paul McCartney.Beeld HULU

De legendarische producer Rick Rubin dook de ­studio in met Paul McCartney. Niet om een resem nieuwe songs op te nemen, wel om in de song­catalogus van The Beatles te duiken. In McCartney 3,2,1 ontleden en becommentariëren ze zes afleveringen lang de populairste en meest intrigerende songs die de Fab Four op hun indrukwekkende lijstje hits staan hebben.

McCartney 3,2,1, nu op Netflix

Onschuldig?

‘The Forgotten West Memphis Three’: wie is de echte moordenaar in deze zaak? Beeld Streamz
‘The Forgotten West Memphis Three’: wie is de echte moordenaar in deze zaak?Beeld Streamz

Wanneer in 1993 drie 8-jarige jongens brutaal vermoord worden in West Memphis staat de stad en de rest van de VS in rep en roer. Drie tieners worden opgepakt én veroordeeld. Onterecht, blijkt in 2011 na nieuw DNA-onderzoek. In The Forgotten West Memphis Three neemt Bob Ruff, van de podcast Truth & Justice, de zaak onder de loep. De echte moordenaar is immers nog niet gevonden.

The Forgotten West Memphis Three, nu op Amazon Prime

Vrouwen aan de top

Sandra Oh als Ji-Yoon en Jordan Tyson als Capri in 'The Chair'.   Beeld ELIZA MORSE/NETFLIX
Sandra Oh als Ji-Yoon en Jordan Tyson als Capri in 'The Chair'.Beeld ELIZA MORSE/NETFLIX

Nadat de breinen achter Game of Thrones het einde van hun hit­reeks zorgvuldig wisten te verknoeien, kregen ze een Netflix-contract onder de neus geschoven. Het eerste resultaat daarvan heet The Chair. Daarin moet een vrouwelijke professor zich staande zien te houden aan de statige Pembroke-universiteit. Een strijd die heftiger blijkt dan die om de ijzeren troon.

The Chair, nu op Netflix

Wie heb ik aan de lijn?

Beeld uit 'Storm Lara'. Beeld Streamz
Beeld uit 'Storm Lara'.Beeld Streamz

Ella Leyers speelt in Storm Lara de radiopresentatrice Lara, een populaire stem die niet vies is van wat controverse. Tot ze tijdens een van haar nachtelijke uitzendingen Suzy (Anemone Valcke) aan de lijn krijgt. Wanneer die ermee dreigt om on air een eind aan haar leven te maken lopen de dingen, zelfs naar Lara’s normen, gigantisch uit de hand.

Storm Lara, nu op Streamz

Wellness voor gevorderden

Nicole Kidman speelt de goeroe in 'Nine Perfect Strangers'.
 Beeld Reporters / Splash
Nicole Kidman speelt de goeroe in 'Nine Perfect Strangers'. Beeld Reporters / Splash

Een tiendaagse retraite in een exotisch oord om hun vermoeide lichamen en geesten nieuw leven in te blazen. Dat is wat in Nine Perfect Strangers aan negen gestresseerde stadsbewoners wordt beloofd. Alleen draait dat onder impuls van de lokale goeroe - overtuigend gespeeld door Nicole Kidman - net iets anders uit.

Nine Perfect Strangers, nu op Prime Video

Knettergekke president

Diego Perretti als pastor Emilio in 'El Reino'.  Beeld Marcos Ludevid/NETFLIX
Diego Perretti als pastor Emilio in 'El Reino'.Beeld Marcos Ludevid/NETFLIX

In tijden waarin buitensporige politici de macht grijpen in Zuid-Amerika – hallo, Jair ­Bolsonaro! – pakt Netflix uit met El reino, een dramaserie waarin een televisiepredikant zichzelf kandidaat stelt om ­president van Argentinië te ­worden. Dat zijn running mate wordt omgelegd, maakt de ­verkiezing er alleen maar ingewikkelder op.

El reino, nu op Netflix

Vrouwelijk geweld

Still uit 'F*** You Very Very Much'. Beeld Streamz
Still uit 'F*** You Very Very Much'.Beeld Streamz

Frances Lefebure maakt niet alleen België, maar ook een avondje bingen great again. In F*** You Very, Very Much, een komische serie met een ­absurd kantje, speelt ze samen met Evelien Bosmans en Daphne Wellens een knotsgek vriendinnentrio. De drie vrouwen zijn in hun dertigerjaren en alle drie zijn ze op een eigenzinnige manier op zoek naar hun plekje in de wereld.

F*** You Very, Very Much, nu op Streamz

Pijnlijk slavernijverleden

Still uit 'The Underground Railroad'. Beeld Amazon Prime
Still uit 'The Underground Railroad'.Beeld Amazon Prime

Met Barry Jenkins (Moonlight) aan het stuur slaagt ook de tv-versie van het prijswinnende boek The Underground Railroad erin om een stuk geschiedenis te verweven met magisch realisme. Een emotioneel uitputtende en visueel indrukwekkende blik in het pijnlijke slavernijverleden van de VS. Niet gemakkelijk om naar te kijken, nog moeilijker om af te zetten.

The Underground Railroad, nu op Amazon Prime Video

Niets is wat het lijkt

Still uit 'Hit & Run'. Beeld JOJO WHILDEN/NETFLIX
Still uit 'Hit & Run'.Beeld JOJO WHILDEN/NETFLIX

Een ongeval met vluchtmisdrijf, zo verliest de Israëlische reisgids Segev Azulai zijn geliefde vrouw. Maar is dat wel zo? In Hit & Run gaat Azulai op zoek naar de ware ­toedracht achter de dood van zijn echtgenote en raakt hij hoe langer hoe meer verstrikt in een gevaarlijk web van geheimen en intriges, dat reikt van New York tot Tel Aviv.

Hit & Run, nu op Netflix

Universum op zijn kop

Alternatieve geschiedenis in het Marvel Cinematic Universe. Beeld Disney+
Alternatieve geschiedenis in het Marvel Cinematic Universe.Beeld Disney+

Ook in What If...? is niets wat het lijkt. Wat als ­belangrijke momenten uit het Marvel Cinematic Universe anders waren gelopen? Dat is de vraag waarop Marvel Studios’ eerste geanimeerde serie een antwoord formuleert. De reeks, gebaseerd op de gelijknamige Marvel ­Comics-serie, vertelt onbekende verhalen over de bekende helden uit het MCU.

What If...?, nu op Disney+

Creatief met pizza en chocolade

Christina Tosi voert het 'Bake Squad' aan. Beeld KIT KARZEN/NETFLIX
Christina Tosi voert het 'Bake Squad' aan.Beeld KIT KARZEN/NETFLIX

Kook- en bakprogramma’s, ze blijven een ­veel­gesmaakt genre. In de nieuwe Netflix-show Bake Squad stelt ­MasterChef-jurylid Christina Tosi een team van vier getalenteerde bakkers samen. Deze concullega’s ­zullen hun creativiteit de vrije loop moeten laten om het ideale ­dessert te creëren voor iemands speciale dag.

Bake Squad, nu op Netflix

Spicy sportdrama’s

De Indiana Pacers en de Detroit Pistons gaan op de vuist, november 2004.   Beeld AP
De Indiana Pacers en de Detroit Pistons gaan op de vuist, november 2004.Beeld AP

Aan sport geen gebrek deze zomer, ook op de ­strea­mingdiensten. De docureeks Untold laat sport van een andere kant zien. De serie ontrafelt met de betrokken partijen de ware toedracht achter vijf grote mysteries uit de sportwereld, gaande van een van de grootste schandalen in het Amerikaanse basketbal tot het verhaal achter olympisch kampioen en transgender Caitlyn Jenner.

Untold, nu op Netflix

Vrouwelijk geweld

Frances Lefebure in 'F*** You Very, Very Much'. Beeld Caviar / Streamz
Frances Lefebure in 'F*** You Very, Very Much'.Beeld Caviar / Streamz

Frances Lefebure maakt niet alleen België, maar ook een avondje bingen great again. In F*** You Very, Very Much, een komische serie met een ­absurd kantje, speelt ze samen met Evelien Bosmans en Daphne Wellens een knotsgek vriendinnentrio. De drie vrouwen zijn in hun dertigerjaren en alle drie zijn ze op een eigenzinnige manier op zoek naar hun plekje in de wereld.

F*** You Very, Very Much, nu op Streamz

Glamour in de keuken

Paris Hilton en Demi Lovato aan het... euh, koken. Beeld RV
Paris Hilton en Demi Lovato aan het... euh, koken.Beeld RV

De bekende blondine Paris Hilton maakt haar comeback in reality-tv. De pitch klinkt alvast veelbelovend: “Paris Hilton can cook… kind of.” ­Verwacht dus geen relevante kooklessen in Cooking with Paris, maar wel schitterende designer outfits, veel bekende koppen – vriendinnen Demi Lovato en Kim Kardashian bijvoorbeeld – en veel vettige fret.

Cooking with Paris, nu op Netflix

Een zomer vol soul

Stevie Wonder in ‘Summer of Soul'. Beeld Disney+
Stevie Wonder in ‘Summer of Soul'.Beeld Disney+

In de zomer van 1969, niet zo gek ver van Woodstock, vond The Harlem Cultural Festival plaats. Minder bekend, maar met evenveel impact. Door Afro-Amerikaanse cultuur en muziek centraal te stellen speelde het een cruciale rol in het zelfbewustzijn van zwart Amerika. Op Disney+ kun je kijken naar Summer of Soul, een docu geregisseerd door The Roots-frontman Questlove.

Summer of Soul, nu op Disney+

Sociale satire

Uit 'The White Lotus'. Beeld Streamz
Uit 'The White Lotus'.Beeld Streamz

In The White Lotus spelen de gebeurtenissen zich, als een Hawaïaanse versie van Downton Abbey, ad voor en achter de schermen van een luxueus resort. De verschillende verhalen vloeien in elkaar over, precies op dat soms akelig scherpe snijvlak van komedie en drama. Al kan je de reeks rustig als een snoeiharde satire over ­sociale klasse beschouwen.

The White Lotus, nu op Streamz

Struggelen op school

Megan Suri en Maitreyi Ramakrishnan in seizoen 2 van 'Never Have I Ever'.


Reporters / Splash Beeld Reporters / Splash
Megan Suri en Maitreyi Ramakrishnan in seizoen 2 van 'Never Have I Ever'. Reporters / SplashBeeld Reporters / Splash

Seizoen 1 van Never Have I Ever had zijn succes niet zozeer aan originele verhaallijnen te danken. Maar dankzij ontwapenende acteerprestaties en John McEnroe als commentaarstem werd de komische reeks toch een hit. Met seizoen 2, waarin tiener Devi Vishwakumar opnieuw het hoofd boven water probeert te houden op school, hopen ze het succes nog eens over te doen.

Never Have I Ever, nu op Netflix

Disfunctionele advocaten

Uit 'Family Law'. Beeld RV
Uit 'Family Law'.Beeld RV

Advocate Abigail Bianchi worstelt niet alleen met de naweeën van een alcoholverslaving, ze moet ook haar carrière en haar gezin met elkaar zien te verzoenen. In Family Law gaat ze aan de slag bij het kantoor van haar vader, met wie ze het contact verloren is, en moet daar samenwerken met een halfbroer en halfzus die ze nog nooit eerder zag. Dat leidt tot de nodige problemen.

Family Law, nu op Streamz

Ik ben zwanger, en ik...

Amy Schumer in 'Expecting Amy'. Beeld Streamz/HBO
Amy Schumer in 'Expecting Amy'.Beeld Streamz/HBO

Wie de Amerikaanse comédienne Amy Schumer al aan het werk zag, weet dat ze geen blad voor de mond neemt. Maar in Expecting Amy gaat ze nog een stapje verder. In deze driedelige docureeks brengt Schumer op geheel eigen wijze verslag uit van haar eerste zwangerschap. Met gedetailleerde beschrijvingen van alle lichamelijke ongemakken die daarbij horen.

Expecting Amy, nu op Streamz

Andere kant van de medaille

De Amerikaans-Japanse tennisster Naomi Osaka in de eerste aflevering van de serie. Beeld NETFLIX
De Amerikaans-Japanse tennisster Naomi Osaka in de eerste aflevering van de serie.Beeld NETFLIX

Net als Amy Schumer heeft ook tennisster Naomi Osaka het hart op de tong. Toen ze zich eind mei uit het toernooi van Roland Garros terugtrok, getuigde ze over haar depressie. De voorbije twee jaar liet Osaka zich volgen door Garrett Bradley, die in de docureeks laat zien dat het in Osaka’s wereld, ondanks de sportieve successen, niet allemaal rozengeur en maneschijn is.

Naomi Osaka, nu op Netflix

Interview met een moordenaar

Uit 'Once Upon a Crime': Marcos en Elize Matsunaga. Beeld Netflix
Uit 'Once Upon a Crime': Marcos en Elize Matsunaga.Beeld Netflix

Netflix blijft aan de lopende band true-crimereeksen produceren. In Once Upon a Crime wordt de spot gericht op Elize Matsunaga, die in 2012 in het Braziliaanse São ­Paolo haar man vermoordde en in stukken hakte. Onderzoekers, journalisten en ­familieleden komen aan het woord. Ook Matsunaga zelf krijgt de kans om – voor het eerst – haar verhaal te doen.

Once Upon a Crime, nu op Netflix

Griezelen met la Baetens

Veerle Baetens als Lisa in ‘Au-delà des murs’.  Beeld © LINCOLN TV
Veerle Baetens als Lisa in ‘Au-delà des murs’.Beeld © LINCOLN TV

Veerle Baetens is ondertussen een grande dame bij onze zuiderburen, maar toen ze vijf jaar geleden in Frankrijk aan de weg begon te timmeren deed ze dat met Au-delà des murs. In die driedelige horrorserie speelt ze een vrouw die een huis erft van een haar onbekende man. Wanneer ze daar haar intrek neemt, ontdekt ze een parallelle wereld achter de muren van het pand.

Au-delà des murs, nu op VRT.NU

Roddelende tieners

Still uit 'Gossip Girl'. Beeld RV
Still uit 'Gossip Girl'.Beeld RV

Fans van Gossip Girl zaten er al even op te wachten maar nu is de reboot er eindelijk. Met dezelfde ­ingrediënten die van de serie bijna tien jaar geleden een succes maakten. Denk aan glitter, glamour, sappige roddels en al het drama dat daarbij hoort. Omdat de reeks nu op HBO te zien is en officieel niet op tieners mikt, wordt het geheel overgoten met een stevige portie seks.

Gossip Girl, nu op Streamz

Slachtoffers van drugsoorlog

Still uit 'Somos'. Beeld Ricardo Jardon / NETFLIX
Still uit 'Somos'.Beeld Ricardo Jardon / NETFLIX

Zoals in wel meer reeksen draait in Somos alles om de handel in verdovende middelen. Alleen wordt hier niet gekozen voor het perspectief van de drugsbazen, maar voor dat van de gewone man. Het verhaal speelt zich af in grensstadje Allende, waar het Mexicaanse kartel Los Zetas wraak komt nemen op de inwoners die volgens hen hebben meegewerkt met de antidrugsbrigade.

Somos, nu op Netflix

Misdaad in de Lage Landen

Uit het derde seizoen van 'Mocro Maffia'. Beeld RV
Uit het derde seizoen van 'Mocro Maffia'.Beeld RV

Met Mocro Maffia bewijzen ze in Nederland al ­langer dat het betere crimewerk niet per se uit de VS of het Hoge Noorden moet komen. In dit derde seizoen maken hoofdrolspelers Romano, Potlood en De Paus de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In no time hebben ze de cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Dat succes zorgt voor onderlinge spanningen.

Mocro Maffia, nu op Streamz

Op zoek naar de moordenaar

Uit 'Sophie, a Murder in West Cork'. Beeld Netflix
Uit 'Sophie, a Murder in West Cork'.Beeld Netflix

Bij Netflix blijven ze inzetten op true crime, nu met Sophie, a Murder in West Cork. Eind 1996 werd de Parisienne Sophie Toscan du Plantier (39) dood ­teruggevonden bij haar vakantiehuis in Ierland. Hoewel de moord destijds heel wat opzien baarde, werd de dader nooit gevonden. De Ierse regisseur Jim Sheridan gaat met deze reeks 25 jaar na dato op zoek naar antwoorden.

Sophie, a Murder in West Cork, nu op Netflix

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234