Media

Medialaan koopt tv-zender Acht

Acht wordt een 'mannenzender'

1 Het huidige logo van Acht © Acht

Vanaf 1 juli komt televisiezender Acht, nu nog eigendom van Concentra, in handen van Medialaan. Acht wordt tegen dit najaar omgevormd tot een mannenzender.

Naast VTM, 2BE/Q2, Vitaya, VTMKZOOM en KADET breidt Medialaan zo zijn tv-activiteiten verder uit. "Een televisiezender specifiek voor mannen ontbrak nog in het plaatje", klinkt het in een persbericht. "In het huidige televisielandschap zijn er al heel wat vrouwenzenders te vinden, maar mannen worden nog niet specifiek bediend. Door de overname van Acht hebben we nu een opportuniteit om met een televisiekanaal voor mannen te starten", laat Medialaan-CCO Erwin Deckers weten.

De nieuwe zender zal programma's brengen "waar mannen tussen 18 en 54 jaar graag naar kijken". Er zullen enkele programma's van Acht overgenomen worden, aangevuld met heel wat nieuwe titels. Meer informatie over het nieuwe programmaschema volgt in het najaar bij de start van de zender.

Acht werd opgericht op 18 mei 2009 en is gratis te ontvangen via alle Vlaamse digitale tv-aanbieders. Met de overname krijgt Medialaan 100 procent van de aandelen van Bites Europe NV in handen. Dat is de vennootschap die de zender Acht exploiteert. Bites Europe NV was in handen van Concentra Media Groep NV en Avalon NV. In de vennootschap Bites Europe zitten naast Acht, heel wat televisiecontent en ook de betalende comedyzender Lacht. Medialaan zal "later nog bekijken" wat er met Lacht gebeurt. 

nieuws

cult

zine