NieuwsDe mensen
Matthew McConaughey past voor gouverneursrace
Past voor gouverneursrace
Matthew McConaughey, acteur
Matthew McConaughey, bekend voor zijn rollen in Dallas Buyers Club en Killer Joe, zal dan toch geen kandidaat zijn bij de verkiezingen voor het gouverneurschap in Texas. Dat heeft hij laten weten in een video op Instagram, waar hij meer dan 5,9 miljoen volgers heeft. Uit een recente poll van Dallas Morning News bleek dat hij op meer steun had kunnen rekenen dan de zittende Republikeinse gouverneur Greg Abbott en de belangrijkste Democratische tegenkandidaat Beto O’Rourke.
McConaughey heeft zijn kandidatuur naar eigen zeggen ernstig bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat er wel degelijk belangrijke problemen zijn en nood is aan leiderschap, maar voorlopig wil hij daar liever op de achtergrond aan werken. Bijvoorbeeld via zijn stichting Just Keep Livin’, die jongeren in achterstandswijken helpt.
Wil meer privégegevens voor Smals
Frank Robben, topambtenaar
Volgens Le Soir wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) alle elektronische medische voorschriften centraliseren bij Smals. Dat is de belangrijkste IT-leverancier van de overheid en wordt geleid door topambtenaar Frank Robben, tegelijk ook administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en van het eHealth-platform. Het wetsvoorstel bepaalt dat de toegang tot de gegevensbank met voorschriften zal moeten komen van het Informatieveiligheidscomité, eveneens geleid door Robben. Volgens Le Soir heeft de gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) daarom een negatief advies afgeleverd. Nochtans heeft Robben ook bij de GBA een vinger in de pap te brokken.
Te zien in campagne tegen huiselijk geweld
Kate Middleton, hertogin van Cambridge
Op bushokjes en gebouwen in Italië en Spanje zijn foto’s verschenen van de hertogin van Cambridge met snijwonden en kneuzingen in haar gezicht. De bewerkte foto van Kate Middleton is het werk van de Italiaanse artiest Alexsandro Palombo en maken deel uit van een campagne tegen huiselijk geweld.
De tekst op de foto luidt: ‘Ze gaf hem aan, maar niemand geloofde haar, maar ze bleef alleen achter, maar ze werd niet beschermd, maar hij werd niet gestopt, maar ze is toch gedood’. Naast de foto van Kate Middleton zijn er ook versies met een gehavende Ursula von der Leyen, Kamala Harris, Christine Lagarde en Spaans koningin Letizia.
Alexsandro Palombo zegt dat hij met de beelden “de aandacht wil vestigen op de slechte reacties van de politiek op het probleem van gendergerelateerd geweld” en de “ondoeltreffendheid van het systeem voor steun en bescherming aan de slachtoffers”.