Chuck Berry

Marc Didden neemt afscheid van Chuck Berry: "In de hemel is beperkte plaats voorzien voor notoire vetzakken"

Gedachten van Marc Didden bij de dood van rock-'n-roll-icoon Chuck Berry

Eén voor één sterven ze, de rock-'n-rollhelden uit Marc Diddens jeugd. Met Chuck Berry overleed zaterdag zonder meer, dixit Didden, 'de meest briljante auteur-compositeur van zijn generatie'. Dit is zijn hoogstpersoonlijk eerbetoon.

1 Chuck Berry in 2008 in Amsterdam. Al 30, 35 jaar grossierde de voormalige rockster in redelijk waardeloze concerten. © BELGAIMAGE

Toen waren ze nog met twee. Dat is wat ik dacht toen ik afgelopen zaterdagavond onder de wol wilde kruipen maar Wim De Vilder, journaalankerman mijner dromen, nog net hoorde melden dat de grote Amerikaanse songschrijver, rockzanger en gitarist Chuck Berry de building des levens verlaten had.

Nu blijven alleen Little Richard en Jerry Lee Lewis nog over als mannen van stavast, als kerels die niet alleen de rock maar ook de roll uitgevonden hebben, als wildebeesten die tegen de grauwheid van de jaren 50 tekeergingen en en passant de heer Ludwig van Beethoven beleefd maar luid verzochten even opzij te gaan staan en tegelijk ook ook de heer Tsjaikovski op de hoogte brachten van het nieuws dat er nieuwe tijden aangebroken waren.

nieuws