Donderdag 22/08/2019

Magda Aelvoet opnieuw kandidaat voor Groen

Magda Aelvoet. Beeld UNKNOWN

Minister van Staat Magda Aelvoet (68) prijkt op de 8e plaats van de lijst die Groen in het district Leuven indient voor de provincieraadsverkiezingen. Volksvertegenwoordiger Eva Brems duwt deze lijst die aangevoerd wordt door Tie Roefs. De lijst in het district Tienen wordt getrokken door uittredend provincieraadslid Bernadette Stassens en deze in het district Diest door Stef Boogaerts, schepen in Begijnendijk.

Aelvoet was voor de groene partij senator van 1985 tot 1991, volksvertegenwoordiger van 1991 tot 1995 en EU-parlementslid van 1995 tot 1999. In de periode 1999-2002 was ze vice-premier en minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu. Na een periode als Leuvens gemeenteraadslid stopte ze in het najaar van 2010 met de actieve politiek. In 1995 werd ze benoemd tot minister van Staat.

"Groen staat voor samenleving van de toekomst"
"Ik voel me te jong om te niksen, maar ook te oud om rond de pot te draaien. Ik duw deze lijst omdat Groen staat voor de samenleving van de toekomst: vernieuwend in milieusparende technologieën, rijk aan culturen en contacten, en wars van achterhaald nationalisme in gekuiste of ongekuiste vorm", aldus Magda Aelvoet als motivatie voor haar steun aan de lijst van Groen.Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden