Zondag 17/10/2021

Lunchcocktails

Bloody Virgin Carrot

200 g wortelen of 10 cl wortelsap, 1 stuk citroengras, 1 kleine chilipeper (of enkele druppels tabasco), halve citroen, voor afwerking: Oost-Indische kers of waterkers

Centrifugeer wortelen, citroengras, chilipeper en citroen tot sap en zeef. Roer samen over ijs. Tip: Heb je geen sapcentrifuge, laat dan het citroengras en de chilipeper een nacht in het wortelsap trekken, voeg het sap van een halve citroen toe en zeef.

Serveer in een laag glas met ijs en werk af met Oost-Indische kers of waterkers.

Elixir de Spa Detox

4 cl Elixir de Spa, 8 cl gezeefd komkommersap, 3 cl eiwit, voor afwerking: szechuanpeper en komkommerbloemetjes

Voeg de Elixir de Spa, het komkommersap en het eiwit samen met ijs in een cocktailshaker. Kruid goed af met enkele draaien van de pepermolen, shake erg krachtig zodat het eiwit opschuimt. Zeef in een voorgekoeld wijnglas. Werk af met versgemalen szechuanpeper en eventueel enkele komkommerbloemetjes.

Dinercocktails

Biet & appel on the rocks

5 cl rodebietensap, 5 cl bio appelsap, 2 cl limoensap, 5 cl Elixir de Spa, voor de afwerking: jong blaadje bloedzuring

Meng rodebietensap, appelsap en limoensap in een mixglas en roer goed koud met ijs.

Serveer in een wittewijnglas met ijs en werk af met een jong blaadje bloedzuring.

Hot Appletini

5 cl Elixir d'Anvers, 10 cl bio appelsap,

1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 kruidnagel,

voor de afwerking: schijfjes verse appel

Meng alle ingrediënten samen in een pannetje en warm op tot net onder het kookpunt.

Serveer warm in een laag tumblerglas en werk af met het kaneelstokje en schijfjes verse appel.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234