Dinsdag 22/10/2019

Update

Lokeren ontslaat Kristinsson, Peter Maes opvolger

Peter Maes was van 2010 tot 2015 al aan de slag bij Lokeren. Beeld photo_news

Voorzitter Roger Lambrecht heeft niet lang gewacht om de knoop door te hakken. Runar Kristinsson is na twee speeldagen in de nieuwe competitie geen trainer meer van Lokeren. Hij wordt opgevolgd door een oude bekende op Daknam: Peter Maes (53) tekende een contract voor drie seizoenen.

Na de zielloze prestatie tegen Kortrijk van afgelopen zaterdag besliste Lambrecht gisteravond om niet door te gaan met Kristinsson. De IJslander (47) volgde in oktober van vorig jaar Georges Leekens op om Lokeren 'nieuwe stijl' in te luiden. Niet eens een jaar later mag hij alweer opkrassen - Kristinsson leidde deze morgen nog de training.

"Sporting Lokeren heeft zonet Runar Kristinsson meegedeeld dat de club niet langer beroep wil doen op de IJslander", luidt het in een persbericht. "Voorzitter Lambrecht wenst te benadrukken dat de ex-speler van Sporting Lokeren goed werk heeft verricht tijdens het voorbije seizoen. Vooral dankzij hem kon Lokeren zich handhaven in de hoogste afdeling. De club dankt de trainer voor zijn inzet en hoopt oprecht dat het Runar Kristinsson verder goed gaat in zijn carrière."

Peter Maes zal met een propere lei beginnen. Hij mag een volledig nieuwe technische staf samenstellen, vermits ook assistent Arnar Vidarsson wordt ontslagen. Maes is bijzonder gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Hij houdt niets dan goede herinneringen over aan zijn eerste periode bij Lokeren (2010-2015). Morgen om 17 uur wordt hij voorgesteld op Daknam. (KDZ)

Beeld photo_news

Trainers die na één speeldag werden ontslagen:
Emilio Ferrera (2014-15, RC Genk)
Philippe Saint-Jean (2008-09, Bergen)
Fi Van Hoof (1997-98, Lokeren)

Trainers die na twee speeldagen werden ontslagen:
Runar Kristinsson (2017-18, Lokeren)
Bartolomé Márquez Lopez (2017-18, Sint-Truiden)
Jean Thissen (1995-96, Seraing)
Herbert Neumann (1995-96, Anderlecht)
Willy Reynders (1999-00, Lokeren)

Palmares Peter Maes:
3x play-off 1:
- 2010-2011
- 2012-2013
- 2013-2014

2x Beker van België:
- 2011-2012: Kortrijk-Lokeren: 0-1
- 2013-2014: Lokeren-Zulte Waregem: 1-0

1x Raymond Goethals Trofee (2012)
1x Guy Thys Award (2013)
1x Trainer van het Jaar (2014)

Peter Maes werd letterlijk en figuurlijk op handen gedragen na de bekeroverwinning tegen Zulte Waregem. Beeld photo_news
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234