Dinsdag 21/01/2020

Lezersbrieven

India

Met belangstelling las ik de opinie van Jonathan Holslag (DM 19/5). In tegenstelling tot de religieus geïnspireerde Arabische 'lente' van 3 jaar geleden, waarvan men kon weten dat die zou uitdraaien op een ramp voor de economie en voor de vrijheid, wordt de écht democratische koerswijziging in India door buitenlandse journalisten afwijzend bekeken. Omdat Modi voorstander is van de vrije markt? Of omdat hij beloofd heeft het door Pakistan gesponsorde terrorisme aan te pakken? Beide? Hopelijk toch niet omdat India een Brits kiessysteem heeft?

Anka Coppens, via de website

Peilingen

Dat is het perverse van peilingen: de beoordeling van het resultaat op 25 mei hangt niet af van de vergelijking met de vorige verkiezingen, maar met de laatste peiling. Zo kunnen partijen die vooruitgaan verliezen, en partijen die achteruit gaan 'winnen'. Terwijl de foutenmarge elke keer weer heel groot blijkt te zijn. misschien wordt er wat te veel naar gestaard.

Bart Nooyens, via de website

Betaalbare sociale zekerheid

Een betaalbare sociale zekerheid heeft voordeel bij meer jobs en kans op werk voor iedereen. Wij mogen hier niet enkel kijken naar de overheid, de grootste verantwoordelijkheid voor meer en werkbare jobs ligt bij de werkgevers. Als zij alle kortingen die ze al kregen van de overheid, effectief zouden omzetten in jobs, dan zou de werkloosheid drastisch gaan dalen.

Men voert nu het debat over degressiviteit in de werkloosheidsuitkeringen, en die te beperken in tijd. Ze lanceren voorstellen om het brugpensioen af te schaffen.

Beste politci, hou op met mensen in armoede te duwen en verplicht de werkgevers hun belofte te houden. Het creëren van jobs maakt onze sociale zekerheid betaalbaar. Het haalt mensen uit de werkloosheid en geeft de kans om met gegronde reden vroegtijdig te stoppen met werken.

Eddy Quintens, Aalst

Fatsoen

"In deze tijden van soms bitse en nijdige, hoogoplopende discussies mag niet vergeten worden hoezeer de huidige leiders ook maar mensen zijn", schreef Carl Devos in een goede column (DM 19/5). Waarom zou een politicus geen medeleven kunnen of mogen tonen bij het verdriet van politieke tegenstanders? Men merkt op allerlei fora op dat velen de laatste tijd het fatsoen vergeten zijn en er blijkbaar van overtuigd zijn dat werkelijk alles te herleiden is tot hypocrisie. Of zou het kunnen dat men het fatsoen altijd bij de ander zoekt en zelf vergeet soms eens voor de spiegel te gaan staan?

Roger Pieters, via de website

Bedankt, Hugo Camps

Ik las dat Hugo Camps zijn laatste sportcolumn publiceerde. (DM 19/5). Bedankt voor de vele mooie momenten die je ons met deze rubriek bezorgde, Hugo. En je eindigt echt wel in schoonheid, met het - zeker in het huidige tijdsgewricht - méér dan waardevolle advies: "Blijf bewonderen, lieve lezer, geef cynisme geen kans."

Armand Cuvelier, via de website

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234