Dinsdag 26/01/2021

Lezersbrieven

De vrijlating van Michelle Martin (1)

Beste Zuster Christine,

Ik voel mij erg verontwaardigd over uw uitspraak: "mevrouw Martin is een mens die tot het slechtste en tot het beste in staat is, zoals wij allemaal". (DM 1/8)

Mag ik u vragen voor uzelf te spreken? Ik voel mij beledigd. Ik ben niet in staat te doen wat Michelle Martin heeft gedaan: ik laat geen kinderen doodgaan door honger of dorst. Ik zal kinderen die in gevaar zijn helpen.

Indien U zich aangesproken voelt door uw eigen woorden, dat is dan uw zaak, maar veralgemeen niet: de meeste mensen hebben nog steeds grenzen. En U?

Simone Maes, Gent

De vrijlating van Michelle Martin (2)

Inderdaad,het is zoals Hugo Lamon schrijft in zijn opiniestuk (DM 2/8): Renaat Landuyt had zich, als lid van de wetgevende macht, van commentaar op deze rechterlijke beslissing moeten onthouden, net zoals minister Turtelboom dat expliciet heeft gedaan. Bij de pedofilieschandalen kon hij niet genoeg lucht geven aan zijn ergernis over onvoldoende scheiding tussen Kerk en staat. Ook nu is de opvang in een klooster hem een doorn in het oog. Is zijn bekommernis om de scheiding der machten misschien wat selectief?

Luc Meeusen, via de website

De vrijlating van Michelle Martin (3)

Het zou goed zijn als er een regel zou zijn die bepaalt dat de slachtoffers en betrokken partijen in alle discretie worden ingelicht over hun dossier en dat wij verstoken blijven van al de mediaherrie. Ook voor de betrokkenen is sereniteit - denk ik in alle eenvoud - beter dan al dit opgefokt gedoe. Vroeger wisten we het ook niet als iemand vrijkwam.

J. Van Dessel, via de website

De vrijlating van Michelle Martin (4)

De column van Hugo Camps over Malonne en de zusters clarissen sprak mij echt aan. Eindelijk weer plaats voor meer sereniteit in de media.

Jef Kelchtermans, via de website

Vakantiepech

Graag had ik even gereageerd op het artikel waarin reis- en bijstandsorganisaties stellen dat vakantiepech vooral de schuld is van de reiziger zelf. (DM 2/8)

Eén van de oorzaken die ze aanhalen is de minder goede reisvoorbereiding. Misschien zouden ze toch best even stilstaan bij het feit dat deze nonchalance het gevolg zou kunnen zijn van de "zorgeloosheid" die zij de reiziger voorspiegelen als deze bij hen een verzekering afsluit.

Vaak een vals gevoel van zorgeloosheid, want eens onderweg met ziekte en/of pech geconfronteerd blijken er toch wat addertjes onder het gras te zitten en is de reisverzekering dan niet zo compleet als in de reclamespots werd voorgesteld. De sector zou beter de hand in eigen boezem steken en de reiziger duidelijk informeren over zijn rechten (en plichten).

Dit zou zowel de bijstandssector als de reiziger veel ellende besparen.

Fabienne Maes, Wezemaal

Waarom kiezen specialisten voor een privépraktijk?

De bijdrage van Erwin Bormans stemt tot nadenken. (DM 2/8). Een intellectueel beroep is doorgaans onderbetaald. De grote verdiensten komen van de hefbomen: kopen en verkopen met marge, commissie op grote transacties, schaalvoordeel, import uit lageloonlanden, speculatie met (voor)kennis. In een wereld waar alles in geld wordt uitgedrukt, zouden tevreden en dankbare klanten voor de meest waardevolle motivatie moeten zorgen. Maar ja, het wordt meestal anders geleerd.

Koen Vandewalle, via de website

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234