✦
Lezersbrieven
undefined
Veiligheid Obama
Barack Obama, president van de Verenigde Staten, komt naar ons land om een begraafplaats met Amerikaanse soldaten te bezoeken. Hij gaat er zijn eer betonen. Het is vanzelfsprekend dat je als VS-president een eerbetuiging wilt afleggen. Maar moet je voor een klein bezoekje 10 miljoen euro betalen?
Ik vind zijn bezoek een overbodige kost. Zijn eerbetuiging kon hij ook vanuit zijn eigen land geven, en tegenwoordig bestaan er genoeg sociale netwerken, zoals skype, om een vergadering bij te wonen vanuit eigen land. Bovendien veroorzaakte zijn bezoek enorm veel overlast.. Het werd bijna onmogelijk om met de auto in de hoofdstad te rijden. Vanaf 17 uur werd de hele buurt rond The Hotel, waar Obama ging overnachten, hermetisch afgesloten. De wijk rond de begraafplaats Flanders Field werd volledig afgesloten. De buurtbewoners mochten hun huizen niet verlaten...
Naar mijn mening was het bezoek van Obama eerder een last dan een eer.
Marieke Verdonck, Mortsel
Charisma van Obama
Met belangstelling las ik de column van Hugo Camps (26/3). Zonder me uit te spreken over de bestuurskwaliteiten van Van Rompuy en Di Rupo, maar er is toch niets tegen een grijze technocraat die zijn werk doet? En er is toch niets tegen een premier die zijn plaats kent, en een goed voorbeeld stelt door het openbaar vervoer te nemen? Eigenlijk best wel een mooi statement. Persoonlijk heb ik dat liever dan lege opzichtigheid.
Karel Aerts, via de website
EU en de Krimcrisis
'Er is meer nodig dan de Krimcrisis om de multipolaire wereld klein te krijgen', schrijft Frank Gerits (DM 26/3). De Europese Unie wil een autonoom buitenlands beleid maar is te verdeeld. Zonder de Unie intern te hervormen, en een democratische meerderheid van lidstaten tegenover een minderheid van lidstaten de zaken te laten goedkeuren, zal de EU vleugellam blijven.
Rusland en de Verenigde Staten weten dit en profiteren van deze verdeeldheid.
Katrien Foucart, via de website