Woensdag 07/06/2023

Lezersbrieven

Aalst

Vandaag wordt mogelijk wat jarenlang, dankzij het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang, ondenkbaar was: een architect van het beruchte 70-puntenplan die schepen van Integratie kan worden in Aalst.

Gezien het partijprogramma van de N-VA en de vele overlopers van vooral het Vlaams Belang zal meteen ook duidelijk worden waar de partij écht voor staat. Dat is een goede zaak. Veel mensen die op de N-VA gestemd hebben zijn nu al geschrokken van de harde toon na de verkiezingen. In tegenstelling tot het Vlaams Belang moet de N-VA de volgende jaren de echte test doorstaan: die van het beleid.

Francis Wildemeersch, Gent

Aalst (2)

Om paal en perk te stellen aan de inwijking vanuit Brussel krijgt Aalst een N-VA-schepen van 'Vlaamse aangelegenheden', versta: een schepen van vlaggen en van stickers met de leeuwenvlag.

Het nakende conflict is een verhaal van lusten en lasten: men wil in de rand wel de voordelen van de nabijheid van een grote stad of metropool, maar de nadelen wil men buiten de omgeving van de eigen kerktoren houden.

Die nare trekjes van ons volkje worden gevoed door de propaganda van de N-VA, de Nieuwe Vlaamse Argwaan tegen alles wat behoort tot een moderne samenleving: zo'n samenleving is divers in alle opzichten, niet enkel qua afkomst van de mensen maar ook wat hun inkomen betreft.

De N-VA kan geen spoorlijnen afbreken die de stad naar de groene rand brengen. Daarom werpen ze maar een palissade van vlaggenstokken op. Op die manier maken ze van Vlaanderen een vesting die thuishoort in de albums van asterix.

Staf De Wilde, De Haan

N-VA

De reeks over de verkiezingsstrategie van de N-VA is een boeiend stukje journalistiek. Het is straf dat de N-VA zo in zijn kaarten laat kijken. Ik ben niet blij met de overwinning van De Wever. We zullen wel zien wat hij ervan bakt. Wat mij echt verontrust is de afgunst en de bitterheid van 'linkse intellectuelen'. N-VA heeft de verkiezingen gewonnen, laat ze proberen.

Johan Janssens

---

De column van Ivo Mechels verschijnt via demorgen.be

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234