Maandag 12/04/2021

Lezersbrieven

undefined

Sp.a en soft drugs

Je zag dat de voorzitter van s.pa best een zwaar gelegaliseerd biertje kon gebruiken toen hij er een mopje tegen aan gooide. Hij oogde bedrukt.

Legalisering van soft drugs, wat gaan we nog beleven. Misschien willen de sp.a'ers straks niet in de illegaliteit belanden als ze na de verkiezingsuitslag in mei wat cannabis nodig hebben.Of willen ze de verkoop aanzwengelen en de taksen gebruiken om een sociaal programma door te voeren, of de ontwenningscentra meer geld geven, dat kan ook nog. Professionelen in de gezondheidszorg die dagelijks met drugsverslaafden te maken hebben zien de evolutie met lede ogen aan. Ouders met probleemkinderen verliezen hun autoriteit met deze voorgenomen legalisering.Alcohol en sigaretten in vrije verkoop, nu nog cannabis en over enkel jaren sensibiliseringscampagnes om de verkoop aan banden te leggen. De enige troost is dat ze nooit een andere partij zullen vinden die hen hierin volgt.

Lucienne Colpaert, Dendermonde

Congres sp.a

Met belangstelling las ik de column van Carl Devos (DM 24/2). De grootste vergissing is het aanhouden van de veronderstelling dat ondernemers en werkgevers altijd wel vanzelf voor voldoende activiteit met opbrengst gaan zorgen om te herverdelen. In het verleden waren er veel jobs die mekaars productiviteit vermenigvuldigen, maar nu zijn er meer jobs die met moeite zichzelf terugverdienen. Die rampzalige verschuiving zie je natuurlijk niet als je alles in het bbp op een hoop smijt. Van socialisten verwacht ik dat ze daar ook rekening mee houden.

Koen Vandewalle, via de website

Oekraïne en Europa

Euroleiders, proficiat! Zoals steeds hebben jullie als goede lakeien de VS-strategie slaafs uitgevoerd. Hierbij staat niet een democratisch Oekraïne centraal, nee het gaat hem om het afblokken van Rusland. Als het om democratie en mensenrechten ging dan zouden onze leiders keuze te over kunnen hebben om luidkeels te protesteren. Zo zou Guy Verhofstadt ook kunnen gaan protesteren in Washington tegen mistoestanden in Guantanamo of mensonwaardige doodstrafuitvoeringen. Ook in Peking kan hij kabaal gaan maken.

Frans Saunier, via de website

Oekraïne en Europa

Voor Poetin is dit een godsgeschenk. Zijn populariteit was intern danig gedaald en zelfs Sotsji veranderde daar niets aan. Maar kijk, gisteren in Kiev werd de wet afgeschaft die het Russisch als tweede officiële taal instelde in regio's met dito minderheid en stond extreem rechts tuig aan de poorten van het Lavra (bakermat van de Russische orthodoxie). Vladimir als beschermer van het Russische volk en geloof. Populariteit gegarandeerd. De Russische reactie zal keihard zijn.

Luc Mommens, via de website

Olympisch koorddansen

Hugo Camps heeft terecht kritiek op het BOIC (DM 24/2). Nederland heeft zijn medailles anders toch echt niet gestolen. Het is een sport waar ze heel hard voor gewerkt hebben. Daar mogen ze van harte de vruchten van plukken. Als we echt sportbeleid hebben dan raken we er ook wel. De generatie judoka's onder Dedecker, dat was wereldklasse. Krijg in dit land maar eens iets gedaan wat op visie lijkt. Je moet al een visionair zijn om dat te laten gebeuren.

Eugeen De Vijlder, via de website

Olympisch koorddansen (2)

Ik begrijp de kritiek van Hugo Camps op het BOIC, maar treft de VRT ook geen schuld? Nooit ofte nimmer enige wintersport te zien behalve veldrijden (vergelijk eens met ZDF of ARD). Alleen wielrennen is goed genoeg om overal en altijd uitgezonden te worden en dus ook het kerktorenveldrijden. Volksindoctrinatie om de vier jaar, eens onderbroken door mooie sneeuwplaatjes met belabberd commentaar. Gisteren zelfs liever de EK-voetballoting dan de finale van het ijshockey.

Michel Huygens, via de website

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234