Vrijdag 12/08/2022

Lezersbrieven over de terugkeer van Camps

null Beeld Stephan Vanfleteren
Beeld Stephan Vanfleteren

Hugo Camps schrijft weer! En de lezer is (bijna) unaniem blij dat de columnist terug is, na de dood in de ogen te hebben gekeken. Een greep uit de reacties.

PE Author

Camps (1)
Er zijn geen zekerheden meer, of toch?
Wanneer een hervormingsgezinde kandidaat toch een conservatief blijkt te zijn. Belgische Syriërs hun uitkering verliezen en dan weer niet. Een kroonprins de troon niet wordt gegund of misschien weer wel. Het songfestival door miljoenen bekeken en de winnaar al na één dag vergeten.

Ben ik zo ongelooflijk blij de dag te beginnen met één zekerheid: daar staat op pagina één Hugo Camps met zijn column. Welkom thuis, mijnheer.

Lucienne Colpaert, Dendermonde

Camps (2)
Dank je wel om woorden te geven aan de strijd die mijn vader gestreden heeft.

Het verhaal van Hugo Camps zou het verhaal van mijn vader kunnen zijn. De nonchalance van de chirurg die een fout maakt (inclusief de dikke duim), de machteloze boosheid van de patiënt, de strijd om niet hoeven te gaan, het grijpen naar de hand van de geliefden. Helaas is mijn vader nooit voldoende gerecupereerd om deze gevoelens te verwoorden en heeft hij na zes weken zijn strijd opgegeven. Misschien wel omdat hij voelde dat er niet meer voldoende zou overblijven.

Het is ongelooflijk dat een garagist meer verantwoordelijkheid neemt voor zijn geleverde werk dan een chirurg.

Greetje Jongen, Heverlee

Camps (3)
Als trouwe lezers zijn we zeer blij dat mijnheer Camps genezen is. Nu is onze krant weer volledig. We hebben zijn column elke dag gemist. Het ga u goed, mijnheer Camps.

Lea Bracke en Daniel Verlee, Drongen

Camps (4)
Bij het zien van mijn krant, maakte mijn hart een sprongetje omhoog. 'Camps is terug.' Een kwartier lang kon ik niks uitbrengen, zo ontroerd was ik. Dikwijls zijn mijn gedachten bij jou geweest, mijnheer Camps. De Morgen was De Morgen niet meer zonder jou.

Rita Roels-De Smet, Oudenaarde

Camps (5)
Het beste nieuws sinds tijden. Welkom terug, Hugo!

Armand Cuvelier, Tongeren

Camps (6)
Misschien geraakt bij dit wederoptreden van Camps alleen de loftrompet voorbij de censor, maar toch kan ik daar niet aan mee doen. Voor mijn zwakke gezondheid is het best dat ik geen lijn van Camps zou lezen. Mijn zwak karakter verleidt me soms om hem wel te lezen, en dat is dan weer niet goed voor mijn zwakke gezondheid. Ik wens Hugo een goede gezondheid en een compleet gebrek aan inspiratie.

Chris Van Gendt, via de website

Camps (7)
Voor wie er mocht aan twijfelen: de goede 'oude' Camps is back in town en in De Morgen.

Eindelijk. Want de krant kan hem goed gebruiken om de lezers wakker te schudden, te informeren, te ontroeren ook. De scherpste, meest barokke en (h)eerlijkste pen van journalistiek Vlaanderen moest om gezondheidsredenen een paar maanden afhaken, maar de feniks verrijst nu in al zijn klassieke glorie uit zijn as. Camps is de grootmeester van het trappen op lange en elitaire tenen, vooral politiek Vlaanderen zal het geweten hebben. Ik denk dat de roofvogelscherpe Gwendolyn Rutten zich niet meteen happy zal gevoeld hebben toen ze als eerste de inkt uit zijn pen over zich uitgekieperd kreeg, om nog te zwijgen van een burgervader die haast obligaat nieuwe kostuums showt op wat in de omhooggevallen stad een 'Schoon verdiep' wordt genoemd.

Dierbare Hugo: blijf nog lange tijd gezond, we hebben je unieke pen en mening meer dan ooit nodig in dit steeds meer naar een beangstigend eng nationalisme en egoïsme overhellend gewest(je).

Willie Verhegghe, stadsdichter van Ninove

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234