LEUVEN
Shit happens! Net nadat Bart Tastenhoye zijn ontslag heeft ingediend als chef bij Kelderman in Aalst, blijkt hij er een Michelinster te hebben losgeweekt. Hij verhuist met zijn gezin naar de Dijlestad om er Taste op te starten.
Ik ben er met Madame als de kippen bij om het uit te proberen. De chef biedt een linnenservet van Verilin uit Kortrijk aan als hij het tastingmenu van vier gangen met telkens een bijgerecht (€ 70) komt voorstellen. We moeten niets kiezen, we eten wat de pot schaft.
Het koude voorgerecht is een stukje perfect glazig gegaarde kabeljauwhaas met daarop kingkrab die terecht niet is afgekruid wegens vol van smaak. De coulis van groene kruiden volstaat hierbij. De burrata en zure room zijn overbodig. Het bijgerecht is een gillardeau-oester met een emulsie van aardappel. Lekker, maar geen meerwaarde voor het gerecht. Het warme voorgerecht is een perfect gepocheerd scharrelei met erop een mousselinesaus en croutons die op dun geslicete gemarineerde kalfstong ligt. De side dish van dienst is traag gegaard buikspek met gepickelde bloemkool. Enkel de nogal droge, eentonige kalfstong weglaten en het is haute cuisine spek en eieren.
Het hoofdgerecht is een jonge anjouduif met tuinbonen, wortelen en erwten, witte aspergekoppen en als bijgerecht het vlees van de billen in een enveloppe van brikdeeg. De saus is Indiaas geïnspireerd met gekonfijte citroen en vadouvankruiden. Dit is het eerste gerecht waar het bijgerecht complementair is. Alleen spijtig dat de cuisson van de filet saignant en niet rosé is. Het dessert is mooi uitgebalanceerd. Vers gedraaid pistache-ijs, pomelo, bloedappelsien en witte chocolade om het zurige te counteren. Als ik na het betalen van de rekening (€ 217) discreet een btw-ticket durf te vragen, maakt de gastvrouw een scène voor de hele zaal. Beschamend, niet voor ons maar voor haar. Never again.
€ 27, € 35 en € 45 voor respectievelijk een één-, twee- of driegangenlunch en € 70 voor een diner
Di tot za van 12u tot 14u en van 19u tot 21u