Zaterdag 18/09/2021

Planeet De Prez

Leuk griezelen met horrorworstjes? Zo maak je ze

null Beeld Astrid De Prez
Beeld Astrid De Prez

Zet de herfstvakantie al griezelend in en ga voor dit (wan)smakelijke halloweenprojectje.

Dit heb je nodig: keukenmesje - wienerworstjes - bladerdeeg - ketchup - sandwiches. Beeld rv
Dit heb je nodig: keukenmesje - wienerworstjes - bladerdeeg - ketchup - sandwiches.Beeld rv

Zo maak je het

1. Maak de mummies. Snijd voor de benen een wienerworstje onderaan in de lengte 2 cm open. Maak voor de armen een insnede van zo’n 2 cm aan de linker- en rechterkant, van onder naar boven. Zo ontstaat het lijfje waar je het bladerdeeg rond kunt draaien. 
2. Snij met het keukenmesje fijne reepjes van het bladerdeeg. Drapeer deze reepjes mummiegewijs rond het worstje. Dat mag best slordig zijn. Herhaal tot het gewenste resultaat.
3. Bak af in de oven op 180°C, tot het bladerdeeg begint te kleuren – maar let op: het mag niet té bruin worden.
4. Voor de bloederige vingers: maak snedes om de plooitjes in een vinger na te bootsen. Zorg dat je de worst niet doorsnijdt. Voor de nagel snijd je een fijn schijfje af aan de voorkant van de worst. Leg de worstjes tussen de sandwiches en beklad met ketchup.

null Beeld rv
Beeld rv
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234