Zaterdag 20/07/2019

Lesbische vrouw kreeg geen puppy

Een Zweedse hondenfokster moet 2.100 euro schadevergoeding betalen aan een lesbische vrouw wegens seksuele discriminatie. De hondenfokster wou haar geen puppy verkopen omdat een lesbisch stel volgens haar niet in staat zou zijn een hond op te voeden. De hondenfokster had de puppy in een advertentie aangeboden maar trok dat aanbod weer in toen tijdens een telefonisch verkoopgesprek duidelijk werd dat de belangstellende lesbisch was. Die stapte daarop naar de ombudsman tegen seksuele discriminatie die op zijn beurt de rechter inschakelde.

India heeft 's werelds kleinste bodybuilder

Hij is nog geen 84 centimeter lang, weegt 9,25 kilo en heeft een borstomvang van 50,8 centimeter: de kleinste bodybuilder ter wereld. Zijn naam is Aditya Dev, maar zijn vrienden noemen hem Romeo. De 19-jarige spierbundel traint in de Leo Health Club in de Indiase stad Phagwara, met speciaal voor hem gemaakte dumbells. Hij doet ook mee aan fitnesswedstrijden. Hij traint met halters die speciaal voor hem zijn gemaakt.

Bedrijf poogde smeergeld fiscaal aftrekbaar te maken

Een Israëlisch bedrijf poogde vergeefs een bedrag van 860.000 af te trekken van zijn belastingen. Het ging om geld dat het betaald had aan smeergeld. Dat meldt de Israëlische krant Maariv. De deal zou hebben plaatsgevonden in een Afrikaans land waarvan de naam niet werd genoemd. Volgens het bedrijf maakte het betalen van smeergeld deel uit van de lokale traditie en moest de rechter daarom een uitzondering maken. Bovendien stelde het bedrijf dat de transactie plaatsvond in 1999, vier jaar voor Israël een anti-corruptie verdrag van de VN aannam. De rechter in Tel Aviv oordeelde dat een zakenman zich moet houden aan de wetten van het land van herkomst, ook al doet hij zaken in het buitenland. Bovendien vond de rechter dat de zakenman met deze eis de hoekstenen van het Israëlische recht schaadt.

Verbod op valentijnsgeschenken in Saoedi-Arabië

De religieuze politie in Saoedi-Arabië verbiedt de verkoop van valentijnsgeschenken. In The Saudi Gazette klaagden verkopers dat ze waarschuwingen kregen om geen rode voorwerpen te verkopen zoals rozen en rood inpakpapier. De Saoedische autoriteiten beschouwen Valentijn als niet-islamitisch. Het zou volgens hen vooral buitenechtelijke relaties stimuleren. Als gevolg van dit verbod gaan de prijzen van rode rozen op de zwarte markt door het plafond. Sommige bloemisten leveren de bloemen 's nachts. Heel wat koppels gaan ook Valentijn in minder strenge buurlanden vieren zoals Bahrein of de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden