Zondag 21/07/2019

Lego Studios

Spielberg leert het jonge volk films maken

"Dit project is een fantastische eerste stap voor kinderen die later misschien de filmmicrobe te pakken zullen krijgen", zegt filmmaker Steven Spielberg, die de wereld verblijdde en soms zelfs verrijkte met films als Raiders of the lost Ark, Schindler's List en Saving Private Ryan.

Het is begin mei van dit jaar, en Spielberg stelt tijdens een persconferentie een nieuw assortiment van de Deense speelgoedgigant Lego voor, waaraan hij zijn medewerking en het gebruik van zijn naam heeft verleend. De productlijn, die Lego Studios werd gedoopt, bestaat uit een kleine videocamera en de nodige pc-software, zodat kinderen hun Lego-verhalen op de harde schijf! van hun pc kunnen vastleggen. Het basisproduct uit de serie, de Steven Spielberg MovieMaker Set, moet begin volgend jaar in onze winkelrekken liggen (in de Verenigde Staten al iets eerder), en zal ongeveer 7.200 frank (178,52 euro) kosten. Later volgen nog zeven uitbreidingssets, die bij ons ongeveer terzelfder tijd zullen worden uitgebracht.

De basisset bestaat uit een kleine digitale camera, montagesoftware voor de pc, het obligate werkboek en een reeks unieke Lego-blokjes en ander toebehoren die het opnemen van de filmpjes gemakkelijker moeten maken. De werkwijze is heel simpel: kinderen bouwen eerst hun verhaal op, registreren alle actie via de camera, en gebruiken de zeer kindvriendelijke montagesoftware om hun filmpjes af te werken en te voorzien van (bijgeleverde) geluidseffecten. Daarna kunnen zij hun werkstukken via e-mail doorsturen. De basisdoos bevat ook een hoop 'spielbergeske' objecten, zoals dinosaurussen, en de extra speelsets zullen onder andere een bank, een autostuntpiste en een roterende stad bevatten.

Dit is tot nu toe slechts het tweede digitale project waaraan Steven Spielberg zijn medewerking verleent. Net als voor het eerste gaan Spielbergs opbrengsten uit dit project integraal naar twee non-profits die hij bestiert: de Starbright Foundation, die zich het lot van ernstig zieke kinderen aantrekt, en de Survivors of the Shoah Visual History Foundation, die getuigenissen van holocaustoverlevenden boekstaaft. RMe

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden