Maandag 24/01/2022

La route des saveurs

Charlevoix, op een dik uur rijden van Quebec, heeft een uitzonderlijk microklimaat, waardoor het telen van gewassen er iets makkelijker gaat dan in de rest van Canada.

Een paar mensen hebben er het lumineuze idee gehad de plaatselijke kwekers en restaurateurs te laten samenwerken. Dat resulteert in een uitzonderlijk lekkere keuken die met enorm veel enthousiasme aan de man wordt gebracht. De grote chefs uit de streek gaan er prat op dat ze enkel met lokale producten werken en dat is een toeristische troef die met succes wordt uitgespeeld. Plaatselijk gekweekte kalveren in al hun glorie, lammeren en emoe's prijken op elk menu. Een bezoekje aan een emoefarm is een optie, je kan er zelfs overnachten in typisch gemoedelijke Quebecse stijl. In resto-hotels als 'Le Beau Séjour', 'Miscoutine' en 'Auberge des Peupliers' word je met alle mogelijke egards ontvangen en zijn de gerechten niet alleen om je vingers van af te likken maar bovendien een plezier voor het oog. Blauwe aardappelen, roze rapen, filet van emoe en kariboe, het zijn maar een paar van de vele specialiteiten die je hier krijgt voorgeschoteld.

Info: Tablo Agro Touristique de Charlevoix:

001/418/457 33 56

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234