Donderdag 13/08/2020

'La Cucina Verde' brengt Italiaanse klassiekers vegetarisch

Bistecca fiorentina, saltimbocca alla romana, allemaal fantastische Italiaanse gerechten. Het nieuwe kookboek La Cucina Verde bewijst dat Italiaans koken ook heerlijk vegetarisch kan. Twee smaakmakers uit het boek.

ZOMERS STOOFPOTJE MET AARDAPPELGNOCCHI

Voor 4 personen

150 gram prinsessenboontjes (in tweeën), 1 ui in ringen,

2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 venkel zonder stelen (in stukken), 1 gele paprika in reepjes, 4 tomaten in kleine stukjes,

150 gram bloemkool in roosjes, 150 gram courgette in stukken, 1 chilipepertje (gehakt en eventueel ontpit), 150 gram gare witte of rode bonen (mag uit blik), 400 gram aardappelgnocchi (mag vacuüm verpakt), 10 ontpitte zwarte olijven (gehalveerd), 1 portie saffraan, scheutje witte wijn, olijfolie, peper en zout

1. Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

2. Stoof de ui gaar in wat olijfolie. Voeg de knoflook en het pepertje toe.

3. Voeg de venkel en de paprika toe en stoof ze mee.

4. Voeg de tomaten, de witte wijn en de saffraan toe. Laat alles 10 minuten stoven.

5. Voeg de bloemkool en de courgette toe.

6. Voeg de witte of rode bonen, de gnocchi en de olijven toe.

7. Laat alles zachtjes stoven tot de gnocchi en de groenten gaar zijn.

8. Voeg de prinsessenboontjes toe en breng het gerecht op smaak met zout en eventueel peper.

CANNELLONI VAN GEROOSTERDE PAPRIKA MET AMANDELVULLING

Voor 12 cannelloni

2 rode puntpaprika's, 100 gram ongepelde amandelen, 1/2 teentje knoflook, 1 koffielepel appelazijn, 1/2 bosje koriander, 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit, peper en zout

1. Verwarm de oven op 180 °C.

2. Leg de puntpaprika's op een ovenschaal, schuif ze in de oven en bak ze 30 minuten.

3. Neem de paprika's uit de oven, laat ze afkoelen en pel ze.

4. Snijd de paprika's open, verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in tweeën.

5. Snijd nu elke lapje verticaal in drieën.

6. Maal de amandelen samen met de knoflook, de appelazijn, de koriander en de olijfolie. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

7. Verdeel de pasta in 12 porties en maak er worstjes van.

8. Rol elk worstje in een lapje puntpaprika tot een cannelloni.

Miki Duerinck en Kristin Leybaert, La cucina verde, M-Books, 24,99 euro

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234