Woensdag 24/04/2019

Kunstbende wordt groot

Festival

Jong geleerd is oud gedaan. Onder dat motto nemen Kunstbende-jongeren de muzen onder handen: soms zachtjes aaiend, soms met de zweep erop, maar het resultaat mag er steeds zijn. Eerder dit jaar rekruteerden ze in het Brugse Concertgebouw nieuwe bendeleden, met Art Connexion gaan ze nog een stapje verder in die 'gezinsuitbreiding'.

Art Connexion, vorig jaar voor het eerst georganiseerd in Rotterdam, meert deze week aan op het Brugse Kaapstadfestival. In en rond de Entrepot, het toekomstig regionaal jeugdcultuurcentrum in de haven, kolkt het er van creatiedrang. Tweehonderd jongeren uit dertien landen gaan er samen aan de slag in diverse kunstlabs onder begeleiding van gerenommeerde kunstenaars met een "eigenzinnige en originele aanpak", zoals daar zijn: Vital Baeken, Ultima Vez, José Toral, Hanneke Paauwe, Dimitri Leue, DJ 4T4, NIX, Piazza Dell'Arte, Time Circus, Luc De Backer, Michiel Van Cauwelaert, Jyrki Hapaala, Alberto Sanchez, Kapotski en Nick Janssen.

Woensdag en donderdag presenteren de jongeren hun creaties op basis waarvan ze uitverkoren werden voor Art Connexion. De twee volgende dagen zijn de resultaten van hun eigenlijke 'werkweek' te bewonderen. Bedoeling van dat alles? "Making exciting, moving and sexy art for living people". Echt iets voor u dus. (LiLa)

Art Connexion op Kaapstadfestival, Kruispunt Sluisstraat en L. Coiseaukaai, Brugge. 21 en 22 augustus, vanaf 19 uur in de Loods, op 23 en 24 augustus vanaf 14 uur in de openlucht, vanaf 19 uur in de Loods. Terrein: gratis, Loods: 4 euro (3 euro: -19 jarigen). Www.artconnexion.net of www.kaapstad.be, tel 050/47.17.41.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.