Zaterdag 16/01/2021

glazen plafond

Kritiek op Homans: "Regels voor topjobs bij Vlaamse overheid worden niet gevolgd"

Minister Liesbeth Homans (N-VA).Beeld Photo News

Vrouwen die solliciteren voor een topjob bij de Vlaamse overheid moeten vooral in het ultieme gesprek de duimen leggen. Maar één op de vijf topjobs gaat naar een vrouw. Volgens Ingrid Pira (Groen) het bewijs dat minister Liesbeth Homans (N-VA) haar eigen regels niet volgt.

Vrouwen aan de top van de Vlaamse overheid: het is en blijft een probleem. Anderhalve maand geleden kwam aan het licht dat het aantal vrouwen in topfuncties tijdens deze legislatuur van 24 naar 21 procent is gedaald, terwijl het streefcijfer net werd opgekrikt van 33 naar 40 procent. Bevoegd minister Liesbeth Homans verdedigde zich toen onder meer door te zeggen dat bij vacatures voor topfuncties vaak zeer weinig of zelfs geen vrouwen deelnemen.

Uit de details van de selectieprocedures, die Vlaams Parlementslid Ingrid Pira (Groen) opvroeg, blijkt dat nog mee te vallen. Bij de elf vacatures van mei 2015 tot nu, kwamen 29 procent van de ingezonden kandidaturen van vrouwen. In de screening, het verkennend gesprek en testen scoren de vrouwen beter dan de mannen, waardoor ze uiteindelijk 33 procent van alle kandidaten voor het ultieme gesprek met de ministers vormen. Bij zeven van de tien laatste rondes waren er nog één of meerdere vrouwen in de running. Slechts twee keer ging de job ook effectief naar een vrouw.

Ingrid Pira.Beeld Groen

"Eigenlijk mag dat niet", zegt Pira. Ze verwijst daarvoor naar het Vlaams personeelsstatuut dat zegt dat de kandidaat uit de ondervertegenwoordigde groep - in dit geval een vrouw - voorrang krijgt in het geval van gelijkwaardigheid, zolang de streefcijfers nog niet gehaald zijn.

"Deze nieuwe cijfers bewijzen dat de minister de regels niet respecteert. Na een positieve evaluatie in de eerste drie rondes kun je objectief besluiten dat de overblijvende kandidaten gelijkwaardig zijn. En dus zouden meer dan twee vrouwen een topjob moeten hebben gekregen."

Eigenlijk alle zeven, volgens de letter van het personeelsstatuut. Ook diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva meent dat de kandidaten die in de laatste fase met de regering gaan praten gelijkwaardig zijn. "Het is bewezen dat zij op dat moment over de juiste competenties beschikken en dus geschikt zijn voor de job."

Minister Homans gaat niet akkoord. "De gelijkwaardigheidstoets gebeurt pas op het einde van de rit, en dat is ná het gesprek met de ministers. Het is nog niet gebeurd dat er op dat moment geen merkelijk verschil is tussen de kandidaten. De beste sollicitant heeft steeds de job gekregen."

Wat is gelijkwaardigheid?

Het twistpunt is dus het woord 'gelijkwaardigheid'. Wat is het en wanneer moet je het toepassen? Zelfs professor discriminatie- en diversiteitsrecht Daniël Cuypers (Universiteit Antwerpen) moet het antwoord schuldig blijven. "Er bestaat geen sluitende definitie, en die zal er ook nooit komen. Een jobinterview zegt veel, maar het is soms moeilijk om daar objectieve criteria aan te linken. Bij zo'n gesprek kunnen vooroordelen soms onbewust meespelen."

Los van de discussie over de definitie noemt de professor de kloof tussen 33 procent vrouwelijke kandidaten en 20 procent vrouwelijke benoemden toch merkwaardig. "Als er geen objectieve redenen zijn voor dat verschil, wijst dat toch op een probleem. Volgens het discriminatierecht kan een statistische ondervertegenwoordiging wijzen op indirecte discriminatie en moet je de selectiecriteria dan grondig bekijken."

Op de vraag hoe ze dat probleem wil aanpakken, beklemtoont Homans dat ze vrouwen wil blijven stimuleren om zich kandidaat te stellen voor topfuncties. "De 29 procent vrouwelijke kandidaturen zijn al een verbetering, maar het kan nog beter. Dat neemt niet weg dat op het einde van de rit de meest geschikte kandidaat moet worden aangesteld, los van het feit of dat een man of vrouw is."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234