Vrijdag 06/12/2019

KORTRIJK

Een tweede zaak openen bovenop een sterrenrestaurant, dat is wat Matthieu Beudaert van Table d'Amis klaarspeelt in Kortrijk met Gastrobar Gust.

In de keuken draait hier alles om de Mibrasagrill en zwaait chef Sebastien Ghyselen ontspannen de plak. Als aperitief bestellen we huischampagne (€ 10) en picon (€ 8). Mijn drankje blijkt bijzonder royaal, zijn bubbels dan weer iets te warm. We starten met voor elk een oester uit Saint-Vaast (€ 2,50 per stuk), daarna de bouchotmosseltjes met Vedett Extra White en koriander (€ 14): top, die combinatie met witbier en een Aziatische toets. Aan de boudin blanc - of witte pens - uit de Mibrasa (€ 6) kan ik niet weerstaan. Gewoon gegrild, gewoon perfect.

Voor de hoofdschotels komt alles uit de grill. Mijn vriend prikt de entrecote txogitxu natuur (€ 29), ik de griet (€ 22). Erbij lusten we fijne frietjes (€ 3), pommes Anna (€ 4) en salade mille couleurs (€ 4). De voorgerechten bekoorden al, de hoofdgerechten overtreffen nog. De griet is fantastisch gebakken en leuk geserveerd met noten en zaden. De tomatensalsa als begeleiding werkt, maar ik kan niet zwijgen over die in hoeveboter gebakken aardappeltjes. Ook aan de overkant enkel lof. Wijngewijs houden we het bij een glas witte en rode huiswijn (€ 6), beiden aangeraden door het professionele zaalteam - iets wat je boven een sterrenzaak wel verwacht. Als afsluiter kan er enkel nog koffie (€ 5) bij. Volmaakt voldaan dalen we de trap terug af, vol goede voornemens om hier snel nog eens aan te schuiven.

Voorgerecht: € 6 - € 18 Hoofdgerecht: € 16 - € 34 Nagerecht: € 8 - € 10

Di tot vr van 12u tot 14u30 en van 18u30 tot 22u, za van 18u tot 22u.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234