Woensdag 05/08/2020

Koken voor klunzen

Foodblogster Louise De Brabandere serveert kraakvers keukennieuws

Gemakzuchtige studenten, drukbezette singles of iedereen die beweert niet met een koksmes overweg te kunnen, hebben met Het Allermakkelijkste Kookboek ter Wereld geen enkel excuus meer om die kant-en-klare hap naar binnen te werken. Het lijvige boek toont aan dat je met een handvol ingrediënten, weinig tijd en een beperkte kennis, toch iets lekkers op tafel kunt zetten. De aanpak is rechttoe rechtaan: geen lyrische omschrijvingen en gestileerde beelden, maar korte recepten en duidelijke foto's. Dit is geen boek voor doorgewinterde hobbykoks, maar een ideale start voor complete keukenleken of studenten die het ouderlijke huis en de bijhorende keuken van mama verlaten.

Kosmos Uitgevers, 25 euro

Table With a View

Het rondreizende culinaire concept 'Parelende tafels van Bru' houdt al sinds april elke maand halt op een unieke locatie. Na onder andere het Centraal Station van Antwerpen is op 15, 16 en 17 september de mysterieuze abdij van Villers-la-Ville aan de beurt. De indrukwekkende ruïnes vormen het decor voor een buitengewoon avondje uit. In oktober verhuist de tafel naar het klooster Thagaste in Gent en het laatste diner vindt de maand erop in Luik plaats.

Inschrijven doe je via bru.be

Graag traag

De gloriedagen van de sapcentrifuge zijn al lang voorbij, vandaag maakt iedere zichzelf respecterende gezondheidsfreak vruchten- en groentesappen met een slow juicer. Door ingrediënten aan een lage snelheid te kneuzen en zo van het pulp te scheiden, hebben de sapjes die uit een slow juicer tevoorschijn komen niet enkel een heel pure, natuurlijke smaak, maar bevatten ze ook meer voedingsstoffen. Doordat er minder hitte vrijkomt, worden meer vitaminen, mineralen, enzymen en antioxidanten behouden. 'Laat maar komen', hoor ik je zeggen. Eén obstakel: de meeste juicers zien er niet uit, ze zijn groot, log en ronduit onaantrekkelijk. Het Italiaanse huishoudmerk SMEG bewijst gelukkig dat het eleganter, compacter en kleuriger kan.

smeg.be, 589 euro

Lamp op maat

Het Deense designmerk Ferm Living lanceert komend najaar Collect, een reeks minimalistische tafellampen met een hedendaagse look en een klassieke knipoog naar de iconische ontwerpen van weleer. De serie is met verschillende vormen, afmetingen en complementaire kleuren volledig compatibel, waardoor je zelf makkelijk je droomverlichting samenstelt.

fermliving.com

18 topchefs, 1 park

Voor de vijfde keer op rij zet Eat Brussels, tijdens een 3-daags culinair festival in het Warandepark, topchefs uit onze hoofdstad in de kijker. Zo komt sterrenchef David Martin van La Paix zijn nieuw, Japans geïnspireerd concept uit de doeken doen en stellen Yannick Van Aeken en Glen Ramaekers er hun gloednieuw restaurant Humphrey voor. Yannick is niet de eerste de beste, hij leerde de kneepjes van het vak bij Noma, waar de jonge chef verschillende jaren souschef van de befaamde René Redzepi was. Met Humphrey verlaat Van Aeken de Nordic cuisine en brengt hij een volledig nieuw kosmopolitisch concept.

Eat Brussels - van 8 t.e.m. 11 september in het Warandepark

Spinazie, komkommer, bleekselderij en peterselie kun je samen 'juicen' tot een ultrazuiverend sapje.

Waar eet...

Titus De Voogdt

De acteur was vorig jaar onder andere te zien in de Britse reeks The Missing. Vanaf 13 oktober staat hij op de planken met de nieuwe voorstelling Cabane.

Alberte in Gent is het ideale restaurant voor mij. Los van het feit dat ze een overheerlijke keuken serveren en dat het er megagezellig is, is het vooral hun formule van kleine bordjes om te delen die me op het lijf geschreven is. Je hebt er de keuze tussen een tiental suggesties waarin iedereen zijn gading vindt. Van vis en vlees tot veggie en van traditionele bereidingen tot meer experimentele of verfijnde gerechtjes. Een tweede plus is de wijnkaart. Ik drink zeer graag wijn, maar ben echt geen kenner. De zaakvoerders begeleiden je op een heel toegankelijke manier waardoor je hier nooit de verkeerde keuze maakt.

Dendermondsesteenweg 78, Gent, alberte-gent.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234