Donderdag 13/08/2020

Kobe Desramaults verkozen tot 'chef van het jaar'

Kobe Desramaults is volgens de Gault&Millau-gids de 'chef van het jaar' 2013. Peter Goossens is de beste chef van België. De tiende editie België-Luxemburg van de culinaire gids ligt vanaf vandaag in de winkel.

"Kobe Desramaults van restaurant In de Wulf in het West-Vlaamse Dranouter maakt deel uit van een genereatie van rock'n roll dertigers die de Belgische gastronomie aan het revolutioneren zijn. Zijn gerechten zijn niet alleen complexloos en zonder liflafjes, maar vooral authentiek, vol karakter en uiterst streekgebonden", aldus Gault&Millau.

De beste chef van België is Peter Goossens. Zijn restaurant 'Hof van Cleve' in Kruishoutem haalt voor de tiende keer een score van 19,5/20, de hoogste score van België. Hij wordt op de voet gevolgd door de Brusselse restaurants Comme Chez Soi, Sea Grill en Bon-Bon, die 19 op 20 halen. Twee restaurants scoorden 18,5/20: In de Wulf en Hertog Jan in Sint-Michiels.

De gids stelt elk jaar ook drie beloftevolle chefs voor. Dit jaar zijn dat Matthieu Beudaert van Table d'Amis (Kortrijk), Benoit Meusy van L'Imperatif (Maisières) en Alexandre Dionisio van het restaurant Chez Alexandre (Brussel). Beste sommelier van 2013 is Pierre Thirifays van restaurant Arabelle Meirlaen in Hoei. Lieve Goossens van Hof van Cleve is de beste gastvrouw.

De Gault&Millau Belux gids 2013 ligt vanaf vandaag in de boekhandel en kost 27 euro. Hij is eveneens beschikbaar op www.gaultmillau.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234