Donderdag 21/11/2019

Kleur Bekennen Ruud De Ridder

De reactie van burgemeester en college op

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vraagt De Gedachte dagelijks stemadvies aan een markante stadsbewoner.

Best tevreden over zes jaar bestuur in Antwerpen

Ik doe niet mee aan het gesakker en gemekker over de duur van de werken aan de Leien. Als je ziet tot wat een prachtig resultaat het nu al heeft geleid, ben ik hoopvol voor de rest van de werken. En natuurlijk heb ik daar hinder van ondervonden, zowel persoonlijk als zakelijk omdat er toeschouwers waren (van buiten Antwerpen) die dachten dat de chaos te groot zou zijn en daarom niet meer naar ons theater kwamen. Maar al bij al is dat allemaal heel vlot verlopen. Antwerpen is ook beter "verkocht" aan de toeristen. De evenementen voor een groot publiek zijn haast niet te tellen, de zomer van Antwerpen is een schitterend initiatief.

In het algemeen krijg ik de indruk dat de ploeg geloofwaardiger overkomt. De reactie van de burgemeester en het hele college op de dramatische gebeurtenissen van het laatste jaar getuigde van sereniteit en heel veel intelligentie. Het geruzie dat het vorige college (van voor de Visa-affaire) kenmerkte, is niet meer bestaande.

Op het departement Financiën heeft Luc Bungeneers schitterend werk geleverd. Op het departement Cultuur, dat geleid werd door Eric Antonis, heeft men zonder kleerscheuren de overdracht gemaakt naar Philippe Heylen. En deze man heeft, zonder de fundamenten van zijn voorganger af te breken, integendeel zelfs, het begrip cultuur nog meer opengetrokken naar de meer populaire uitingen van cultuur. Ik voel het als een verademing aan dat in deze stad het "culturele racisme" bij velen verdwijnt en dat is mede te danken aan de signalen die gegeven worden door de beleidsmakers.

De netheid, en dan vooral het sluikstorten, blijft een probleem. Ik denk dat zoiets enkel kan worden opgelost door een echte zerotoleranceaanpak. Verder zou ik pleiten voor een huisvuilophaling 's nachts en tijdens het weekend constant, ploegen die de stad op haar meest bezochte toeristische plaatsen kuist. Groen, verantwoordelijk voor de netheid in Antwerpen, is mijns inziens dan ook gebuisd. Ik hoop dat Antwerpen voor de volgende zes jaar kan bestuurd worden door sp.a, CD&V-N-VA en VLD. Mijn stem zal dan ook naar een van hen uitgaan. Wat de provincie betreft stem ik op Marc Wellens (CD&V-N-VA, red.). Hij is een vriend van jaren. Een man die, ook toen hij nog schepen was, over een enorme dossierkennis beschikt. Ook als gedeputeerde heeft hij bewezen een bekwaam politicus te zijn.

Ruud De Ridder leidt het

Echt Antwaarps Theater.

de dramatische gebeurtenissen van het laatste

jaar getuigde van

sereniteit en intelligentie

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234