Zaterdag 19/10/2019

Kleine zelftest voor G-spotters

Vraag 1: Deze gevoelige zone in de vagina heet G-spot omdat haar functie gelijk is met die van de glans, Latijn en medisch jargon voor de eikel van de man. De G-spot van de vrouw en de eikel van de man zijn zones die gelijkaardige sensuele stimuli geven.

Niet waar: Ernest Gräfenberg publiceerde in 1950 het eerste artikel dat deze zone in de vagina beschreef. Pas in de jaren 80 gaven seksuologen die met het vrouwelijk orgasme bezig waren zijn naam aan deze erotische zone: de plek van Gräfenberg of kortweg G-plek.

Vraag 2: De G-spot bevindt zich op de voorste wand, aan de kant van de urinebuis, en ligt diep in de vagina.

Niet waar: De G-spot bevindt zich inderdaad op de voorste wand van de vagina maar zit vlakbij de lipjes, en niet diep vanbinnen. Ze ligt op enkele centimeters van de ingang, en grenst aan de urinebuis en de sluitspier van de blaas.

Vraag 3: Als de G-spot seksueel gestimuleerd wordt, wordt ze groter.

Waar: Seksuologen ontdekten door onderzoek bij vrouwen dat deze zone, zo groot als een muntje van een frank, opzwelt als ze gestreeld wordt en dat vrouwen die strelingen heel opwindend vinden.

Vraag 4: Niet alle standjes laten een even grote stimulatie van de G-spot toe.

Waar: Als de vrouw op de man rijdt of zit (de andromachehouding) of de man haar langs achteren neemt (lepeltjes of op zijn hondjes), dan is de stimulatie bij de meeste vrouwen veel sterker.

Vraag 5: Als de G-plek gestimuleerd wordt, kan het voelen alsof je moet gaan plassen.

Waar: Zo beschrijven veel vrouwen het gevoel dat ze hebben als ze hun G-plek ontdekken. Zelfs als ze net zijn gaan plassen, voelt het de eerste keer alsof ze dringend naar het toilet moeten. Maar als de G-plek wat langer gestimuleerd wordt, nemen gevoelens van genot de overhand.

Vraag 6: Als de G-plek gestimuleerd wordt, krijg je automatisch een orgasme.

Niet waar: Om een orgasme te krijgen, moet een vrouw een hoog niveau van intense seksuele opwinding bereikt hebben, zowel fysiek als psychisch. Dat niveau kan door verschillende stimuli bereikt worden, met je vingers de G-plek strelen of er met de penis langs glijden is maar een van de vele mogelijkheden. Het is dus niet het magische knopje waarvan sommigen dromen.

Vraag 7: De G-plek en vrouwelijke ejaculatie staan in rechtstreeks verband met elkaar.

Waar: Ernest Gräfenberg schreef in zijn artikel al dat stimulatie van de G-plek niet alleen een orgasme, maar ook de afscheiding van een vloeistof via de urinebuis tot gevolg kan hebben. Die vloeistof staat nu beter bekend als vrouwelijke ejaculatie.

Vraag 8: De erotische strip De schakelaar van Milo Manara gaat over een vrouw die haar G-plek ontdekt.

Niet waar: De erotische strip De Schakelaar gaat over een machine die vrouwen gek maakt van genot, niet over de ontdekking van de G-plek.

Vraag 9: Alle vrouwen hebben een G-plek.

Waar: Net zoals alle vrouwen een clitoris hebben, heeft ook elk vrouwenlichaam anatomisch gezien een G-plek. Dat maar 10 tot 40 procent van alle vrouwen zegt seksuele stimuli te voelen op die plek, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat velen het niet weten, of niet weten waar of hoe ze te vinden.

Vraag 10: Mannen hebben ook een G-plek

Waar en niet waar: Bij mannen wordt de term G-plek meestal niet gebruikt om deze gevoelige zone te benoemen. Maar de stimulatie van een gelijkaardige zone bij mannen geeft ook hen even intense seksuele stimuli als bij vrouwen. De 'G-plek' bij mannen stimuleren kan door het perineum te masseren, die zone die onder de ballen ligt net voor de anus, of door met een vinger in de anus te gaan en direct de prostaat te strelen.

Bron: Doctissimo

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234