Woensdag 20/10/2021

Kitchenista

Queen Veggie

Vijf jaar nadat Alice Hart haar eerste kookboek Vegalicious uitbracht, ligt de opvolger in de winkel. Hart geeft toe dat er veel veranderd is. Steeds meer mensen schrappen regelmatig vlees van het menu. Wat onveranderd blijft, zijn de wereldse smaken en verrassende combinaties die de Britse nu in een tweede, veel lijviger, boek bundelt. Als levenslange vegetariër is Hart continu op zoek naar nieuwe smaken waarbij contrast, maar ook textuur en temperatuur een cruciale rol spelen. De creaties in Het Nieuwe Vegalicious zijn daardoor vaak interessanter dan tegenhangers met vlees of vis. Ogenschijnlijke details, zoals de afwerking met pittige chutneys, crunchy quinoa of rokerige yoghurt, tillen de gerechten naar een hoger niveau.

Het Nieuwe Vegalicious, Kosmos Uitgevers, 24,99 euro

Copper crush

Lara Caffi liet zich voor een nieuwe reeks glazen en bekers voor het Italiaanse designmerk KnIndustrie inspireren door de wereldbefaamde Moscow Mule, een cocktail die traditioneel in een koperen kop geserveerd wordt. De strakke variant met matte afwerking van Caffi is mooi, én zorgt ervoor dat je drankje langer koel blijft doordat het metaal snel de temperatuur van de ijsblokjes overneemt. Ideaal voor hete zomertemperaturen!

knindustrie.it

BXL LOVE

Met het gloednieuw zomerconcept Picnic wil restaurant AUB.SVP mensen opnieuw naar Brussel halen. "We mogen de angst niet laten winnen", stelt initiatiefnemer Joris Lens. Aftrappen doet het restaurant in samenwerking met de Beursschouwburg, waar je van 8 juni tot eind september op het dakterras terechtkunt voor een ecologisch en culinair verantwoord picknickzakje. Op het menu: pulled pork met soja en sesam, tabouleh van tarwe met paprika en zoete aardappeldip.

Meer info via aub-svp.be

Warm hart

Sinds de winter van 2014 zet Stefan Mintiens elke dag twee koelkasten gevuld met tien liter biosoep voor zijn gevel, om gratis mee te nemen. Vaste klanten zijn daklozen, studenten of buurtbewoners, maar ook toevallige passanten. De geëngageerde Gentenaar wil ons inspireren om meer te delen, wat zijn vruchten afwerpt, want vaak bieden restaurants, traiteurs of bioboeren spontaan hun overschotten aan en ook buren komen regelmatig de portie lasagne of moussaka brengen. Enige voorwaarde: alles moet vers en zelfgemaakt zijn.

Mail naar stef@herbatheekgent.be voor meer info of donaties

TIP VAN DE WEEK

Chocolade neemt makkelijk geurtjes op. Bewaar het zwarte goud daarom in een afgesloten doos.

Cidre Ruwet

Appelcider werd jarenlang in het vergeethoekje geduwd, maar is de laatste tijd, onder impuls van een aantal grote brouwerijen, aan een stevige opmars bezig. De broers Frank en Joris Hermans, jonge dertigers, sprongen mee op de kar en namen in 2014 de ambachtelijke Cidrerie Ruwet over. Cidre Ruwet wordt gemaakt op basis van vers, Belgisch appelsap en zelfgekweekte gist. Vandaag herlanceren de broers het merk met een reeks nieuwe producten in kleine bierflesjes.

cidreruwet.com

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234