Dinsdag 07/07/2020

Kitchenista

Potten op tafel

Jaren geleden viel ik als een blok voor de potten van Dansk Kobenstyle. De praktische benadering van het Scandinavisch geïnspireerde merk uit zich in het inventieve deksel, tevens onderzetter. De geëmailleerde afwerking in levendige kleuren en de slanke grepen maken van deze potten eyecatchers die u tijdens een diner met plezier op tafel laat staan. Anders dan u zou denken, werd het merk Dansk in '56 door een Amerikaans koppel opgericht. Tijdens een reis door Europa vielen ze als een blok voor de Scandinavische stijl. Het koppel haalde de Deense designer Jens H. Quistgaard aan boord en Dansk was geboren. De iconische ontwerpen zijn een tijd van de markt geweest, maar sinds enkele jaren opnieuw in productie. Wat de verkoop in België betrof, bleven we spijtig genoeg op onze honger zitten. Tot nu, althans, want de Belgische webshop Comptoir des Objects heeft als eerste het merk weten te overtuigen en verkoopt nu een deel van de reeks.

comptoirdesobjets.com

Braai en vetkoek

Avonturiers die steevast hun smaakpapillen achterna reizen, weten weer welke bestemmingen op hun must visit-lijstje mogen. De lezers van het luxueuze reismagazine Condé Nast Traveller verkozen tijdens de Readers' Choice Awards Kaapstad tot beste culinaire bestemming van het moment. De nummer één laat onder meer Tokio, Tel Aviv en Hong Kong achter zich.

Simpel per seizoen

Thuiskoks zijn in hun nopjes wanneer een van hun professionele helden een boek uitbrengt. Zelf omschrijven chefs hun recepten vaak als 'simpel', en ik geloof ook dat ze in hun naslagwerk een vereenvoudigde versie brengen van wat er in hun restaurant op tafel komt. Toch hebben we er meestal een vette kluif aan. Dat geldt ook voor Vrijmoed, het nieuwe boek van de gelijknamige chef. Opzet: drie ingrediënten per seizoen waarmee hij telkens drie gerechten maakt, aangevuld met persoonlijke proefnotities.

Vrijmoed, Lannoo, 34,99 euro

Kokeneten met de zusjes Hemsley

Het gaat hard voor de zusjes Hemsley sinds de publicatie van hun bestseller The Art of Eating Well. Het duo host tegenwoordig een eigen kookprogramma op de Britse én Australische tv en brengt eind deze maand een tweede kookboek, Good + Simple, op de markt. Melissa en Jasmine Hemsley maken tijdens de promotietour van hun nieuwste telg ook een stop in België. Boekhandel Paard van Troje in Gent organiseert een workshop en diner met de dames op 26 en 27 mei. Wilt u erbij zijn, dan is snel inschrijven de boodschap! Dat kan via gent@paardvantroje.be

Tafeljuweeltjes

Het lijken wel juweeltjes. Toch horen de elegante servetringen van Zara Home niet rond uw pols, maar op tafel.

11,90 euro voor een set van vier

TIP VAN DE WEEK

Een kaasplankje begint met een zachte smaak en gaat geleidelijk aan over naar sterkere kazen

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234