Zondag 27/09/2020

Kitchenista

BOHO CHIC ONLINE SHOP

Saint Eve is een nieuwe Antwerpse onlineshop met een bohemian geïnspireerd aanbod, doorleefde houten zitbanken opgefleurd met kleurrijke kelimkussens, handgemaakt servies, kruidige handzeep die de keukenspoelbak net wat exotischer maakt en tal van andere hebbedingen om je huis een gezellige etnische vibe te geven.

sainteve.be

Food for the soul

Barkoude temperaturen schreeuwen om hartverwarmende soep. Niets voedt de ziel beter dan een bord eenvoudige, stevige bonensoep.

2 boerenworsten, in plakjes 2 blikken witte bonen enkele takjes tijm, rozemarijn en een blad laurier 1 liter kippenbouillon parmezaanse kaas teentje look uitje

Bak de plakjes boerenworst kort aan in een grote kookpot. Haal de stukjes uit de pot en voeg de samengebonden tijm, rozemarijn en laurierblad alsook een gekneusd teentje look en een versnipperd uitje toe. Laat enkele minuten stoven en voeg vervolgens de bonen en bouillon toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Verwijder de kruidenbundel en voeg de worst opnieuw toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snuf zout. Schep enkele pollepels soep in een diep bord en werk af met wat parmezaanse kaas.

Brussels toont zijn beste kant

Mijn beste bron voor culinaire adresjes in onze hoofdstad is, zonder twijfel, Brussels Kitchen. Sarah Cisinski & Chloé Roose, de twee jonge vrouwen achter de blog, zijn bezeten van eten en trekken er wekelijks op uit om de nieuwste foodhotspots van de stad te ontdekken. Brussels Kitchen covert voor ieder wat wils; van finediningrestaurants en traditionele bistro's tot hippe organic foodspots, wijnbars en tearooms.

brusselskitchen.com

Arabisch zoet

Wie ooit al een glaasje muntthee dronk in Marokko weet dat Noord-Afrikanen de grootste zoetekauwen zijn. Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn zo weg van de met honing en rozenwater doordrenkte baksels dat ze er een volledig boek aan wijden. Maar in Een druppel rozenwater toont het duo dat het niet altijd suikerbommen moeten zijn. De recepten, verzameld uit de Maghreb, het Midden-Oosten en de Mediterranée, bevatten typisch Arabische ingrediënten zoals amandelen, dadels, druivenmelasse, tahina, kardemom en bloesemwaters. Het ideale kerstcadeau voor de avontuurlijke thuiskok die graag eens iets anders bakt dan de klassieke quatre-quarts uit Ons kookboek.

Een druppel rozenwater, Fontaine uitgeverij, 17,95 euro

De luxueuze boerentafel

Een linnen accent geeft een doorleefde houten boerentafel een aangekleed gevoel zonder té chic te willen zijn. De nieuwste collectie Carolina Stripe van de Belgische linnenweverij Libeco geeft met zijn donkere tinten, bijna doorzichtige structuur en sierlijke souplesse een natuurlijke, ongeforceerde elegantie aan de meest alledaagse tafel.

Linnen servetten, vanaf 15,50 euro, libeco.com

TIP VAN DE WEEK

Hou suiker klontervrij door een stukje sinaasappelschil mee in de pot te bewaren.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234