Maandag 17/02/2020

Kitchenista

Tegeltapijtje

Een collectie flexibele tegels waarmee je op een naadloze manier een tegeldekentje over elke driedimensionale vorm in je keuken of badkamer legt, zonder daarbij het mooie rooster te doorbreken, dat was de droom van Arnout Visser, Erik Jan Kwakkel en Peter van der Jagt. In 2001 lag het design voor Dtile op tafel en begon de moeilijke zoektocht naar een fabrikant. Een onderneming die niet bepaald over rozen ging, niemand bleek geschikt. Maar het designertrio gaf niet op en begon dan zelf maar een tegelfabriek. Waar een wil is, is een weg: tien jaar en tal van design-awards later liggen de revolutionaire tegels dan eindelijk in de winkel. Ondertussen is Dtile een gevestigde waarde en werkten ze onder andere samen met de befaamde Nederlandse designstudio Droog.

Info en verkoop bij Studio Helder, Vrijdagmarkt 13, Antwerpen

Ochtendritueel

Opstaan = koffie. Sinds een klein jaar een ben ik elke ochtend ongeveer een kwartier bezig met het zetten van een mok geurend zwart goud. Het vraagt iets meer toewijding dan op de knop van een Nespresso-apparaat of, godbetert, een Senseo, duwen, maar de heerlijk zachte, aromatische koffie die mijn Aeropress maakt is die kleine moeite meer dan waard. Niet enkel de smaak maar ook het ontspannende ritueel van koffiezetten heeft een magisch effect op m'n humeur. Dit is hoe de ochtend smaakt. En met een mooie kop, zoals deze Dot Mug van

keramiekartieste Josephine Heilpern, smaakt hij nog vele malen beter.

Dot Mug, online bij recreation-centershop.com, 30 dollar

Reisvoer

Er lijkt geen eind te komen aan het succes van de populaire Scandinavische veggie-blog Green Kitchen Stories. Na hun eerste boek The Green Kitchen, dat ook in het Nederlands verscheen, komt er nu een tweede boek. Met The Green Kitchen Travels nemen de gezondheidsbewuste Luise en David je mee op sleeptouw doorheen een resem exotische landen, van Bali en Vietnam tot Marokko en Mexico. Onderweg pikken ze ingrediënten en smaken op waarmee ze vegetarische en vaak glutenvrije gerechten klaarmaken.

The Green Kitchen Travels, uitg. Becht, 24,95 euro

Fucking Perfect

Tot ontsteltenis van de culinaire wereld besliste Sergio Herman om eind 2013 de deuren van zijn driesterrenzaak Oud Sluis te sluiten. Bedoeling was om meer tijd met de familie door te brengen. Maar dat leek snel vergeten toen Herman kort daarna aankondigde een nieuwe zaak te willen openen. Intussen telt ook The Jane al een ster. Sergio is niet te stoppen, dat blijkt ook uit de trailer van Sergio Herman, Fucking Perfect, een docu van Willemiek Kluijfhout die een waanzinnige inkijk belooft in de keuken en het privéleven van een man die een bijna bovenmenselijk bestaan lijdt. Can't fucking wait!

Vanaf 18 maart in de zalen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234